Ledenvoordeel zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars bieden voordeel voor leden. Uiteenlopende kortingen waar hun verzekerden gebruik van kunnen maken. Relatief weinig mensen doen dat ook. En dat is zonde, want met ledenvoordeel kunt u al snel enkele tientjes per jaar besparen. Tot en met 2016 kon u ook bij de VGZ zorgverzekering via UnitedConsumers ledenvoordeel krijgen. Het was mogelijk om korting te krijgen bij de sportschool, daarnaast kon u ook een korting krijgen op brillen en lenzen. Helaas is dat vanaf 2017 niet meer mogelijk.

Waarom bieden zorgverzekeraars ledenvoordeel

Er zijn voor verzekeraars twee belangrijke redenen om ledenvoordeel te bieden. De eerste en meest logische is om onderscheidend te zijn van hun concurrenten. Vooral met een product als de basisverzekering –die in principe bij veel verzekeraars hetzelfde is- belangrijk. Een mooi aanbod in ledenvoordeel kan misschien heel wat twijfelaars over de streep trekken om toch een zorgverzekering af te sluiten.

Een tweede reden gaat niet op voor al het ledenvoordeel, maar heeft wel te maken met ‘medische’ voordelen. Korting op de sportschool zou zo maar eens gezondere leden kunnen opleveren. Gezondere leden zijn minder vaak ziek en maken dus minder kosten. Als je kijkt naar het aanbod ledenvoordeel bij een zorgverzekeraar dan valt al snel op dat de meeste aanbieden wel iets met gezondheid te maken hebben.