Naturapolis of restitutiepolis?

De basisverzekering kent twee soorten polissen. De naturapolis en de restitutiepolis. Mengvormen van die twee bestaan ook. Als u zorgverzekeringen vergelijkt, let u dan op de prijs? Dan is het ook verstandig om naar de verzekeringsvorm te kijken. Welke polis u ook kiest, bij ons ZorgCollectief krijgt u altijd korting op de zorgverzekering.

Naturapolis of restitutiepolis: wat is het verschil?
Kort gezegd: bij een naturapolis gaat u naar zorgaanbieders met wie uw verzekeraar een contract heeft. U ziet hiervan zelden de rekening. Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen naar welke zorgaanbieder u gaat. In veel gevallen moet u wel zelf voorschieten. Bovendien wordt meestal maximaal het gemiddelde tarief voor de behandeling vergoed.

Een belangrijk verschil is echter ook de premie: een naturapolis kost per maand minder.

Overweeg zelf wat het beste bij u past

Vindt u het belangrijk om volledige vrije keus te hebben in zorgaanbieders? Heeft het ziekenhuis van uw keuze geen contract met de verzekeraar van uw keuze? Dan kunt u waarschijnlijk het beste kiezen voor een restitutiepolis.

Tegenwoordig hebben de grote verzekeraars echter met zoveel zorgaanbieders een contract dat het verschil in keuzevrijheid tussen de twee verzekeringsvormen heel klein is geworden. Met een naturapolis van de juiste verzekeraar kunt u bijna overal terecht. Dat geldt in ieder geval voor de naturapolis van VGZ.

Maak uw zorgverzekering goedkoop

Wij adviseren onze deelnemers altijd de naturapolis te nemen. Dat komt omdat we alleen VGZ zorgverzekeringen aanbieden en weten dat klanten met de naturapolis bij hen een prima dekkingsgraad hebben. Ieder jaar in november maken alle zorgverzekeraars de contracten voor het daaropvolgende jaar bekend. Bepaal op basis van die informatie of u voor een naturapolis of een restitutiepolis kiest.