EHBO cursus in de zorgverzekering

Kunt u een helpende hand uitsteken als u een ongeluk ziet gebeuren? Als u een EHBO diploma haalt, weet u het wel. Dat geeft een zeker gevoel, want de meeste ongelukken gebeuren gewoon in huis. Ruim 300.000 Nederlanders hebben dankzij EHBO de kennis om in te grijpen als het nodig is.

Veel zorgverzekeringen bieden vergoedingen voor EHBO cursussen in de aanvullende verzekeringen. Ook de goedkope zorgverzekering biedt hiervoor een vergoeding.

Waarom EHBO in de zorgverzekering?
EHBO redt levens. Dankzij de aanwezigheid van een EHBO’er bij een spoedeisende situatie kan vaak erger worden voorkomen. Hoe meer mensen EHBO kennis hebben, hoe veiliger de samenleving wordt. Misschien denkt u direct aan grote ongelukken en reanimatie, maar ook iets simpels als bijvoorbeeld een ongelukkige brandwond kan dankzij EHBO sneller en beter behandeld worden. Het vergoeden van EHBO cursussen levert de zorgverzekeraars en ons als samenleving op de lange termijn een besparing op.

Vergoedt mijn zorgverzekering EHBO?

Als u een aanvullende verzekering heeft kunt u bij verreweg de meeste zorgverzekeraars een vergoeding krijgen voor een EHBO cursus. Onze collectieve zorgverzekering van VGZ heeft bijvoorbeeld in alle aanvullende pakketten een vergoeding voor EHBO. Er hoeft geen speciale aanleiding te zijn: de wil om een EHBO cursus te volgen is voldoende. Wel moet de cursus het keurmerk dragen van het Oranje Kruis. Naast het volgen van een cursus is het ook handig om de EHBO app altijd bij de hand te hebben.

Andere preventieve zorg in aanvullende verzekering:

Lees ook onze bespaartips door gezond leven.

Meer over zorgverzekeringen

Tips en advies

> Alles over zorgverzekeringen