Zorgverzekering dekt geneesmiddelen voor op reis

Wie op reis gaat naar een land waar een zeker risico bestaat om ziek te worden, doet er verstandig aan om zich hierop voor te bereiden. Maar dat kan aardig in de papieren lopen. Daarom laten mensen die regelmatig reizen zich vaak aanvullend verzekeren zodat ze een vergoeding voor deze preventieve voorbereiding kunnen krijgen. Vaccinaties zijn daarvan een bekend voorbeeld, maar ook andere preventieve geneesmiddelen als malariapillen worden in veel aanvullende verzekeringen vergoed.

Waarom dekt de zorgverzekering geneesmiddelen voor op reis?

Een goedkope zorgverzekering beschermt u tegen onvoorziene zorgkosten. Geneesmiddelen die u nodig heeft voor uw reis zijn niet direct onvoorzien te noemen. Maar veel aanvullende verzekeringen vergoeden ook preventieve zorg. Ook dat vormt namelijk een bescherming tegen onvoorziene zorgkosten. Met malaria in het ziekenhuis belanden loopt bijvoorbeeld rapper in de papieren dan de medicatie die nodig is om het te voorkomen.

Dekt mijn zorgverzekering geneesmiddelen voor op reis?

De basisverzekering biedt geen vergoedingen voor geneesmiddelen voor op reis. Daarvoor heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig. Veel zorgverzekeraars bieden een aanvullend pakket met deze dekking. De voorwaarden voor vergoeding kunnen wel per verzekeraar verschillen. Zo geldt er bijvoorbeeld vaak een maximumbedrag of moet u naar de juiste zorgaanbieder gaan om in aanmerking te komen voor vergoeding.

Verzekerden van het UnitedConsumers Zorgcollectief vinden deze vergoeding onder het ‘preventiebudget’ in elke aanvullende zorgverzekering van VGZ. Daarnaast kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke korting op vaccinaties bij de GGD. Bekijk hoe u kunt besparen op uw zorgkosten door gezond te leven.

Andere preventieve zorg in aanvullende verzekering:

Meer over zorgverzekeringen

Tips en advies

> Alles over zorgverzekeringen