Vergoeding voor incontinentiezorg

Eén miljoen vrouwen in Nederland kampt met ongewild urineverlies. Een vervelend en voor veel vrouwen vooral ook gênant probleem. Maar incontinentie is tegen te gaan en soms zelfs te verhelpen. Incontinentiezorg wordt standaard vergoed uit de basisverzekering. Ook bij de goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers. Goed voor elkaar.

Wat houdt incontinentiezorg in?

De meeste vrouwen die incontinentiezorg uit de basis zorgverzekering hebben ontvangen gebruiken nu minder of zelfs helemaal geen incontinentiemateriaal meer. Het programma is dus zeer effectief. Bent u één van die vrouwen die kampt met ongewild urineverlies? Het programma voor incontinentiezorg ziet er als volgt uit.*

Stap 1 - Vragenlijst

U vult een vragenlijst in die werd ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dankzij deze test heeft u binnen een halfuur de juiste diagnose.

Stap 2 - Medische conclusie

U ontvangt na het invullen van de vragenlijst een medische conclusie. Hierin staan tips en adviezen op maat voor uw situatie. Na de medische conclusie kunt u zelf aan de slag. Als u wilt kunt u ook een persoonlijk huisbezoek aanvragen.

Stap 3 - Huisbezoek

Een bezoek aan huis door een vrouwelijke continentieverpleegkundige kan u nog een stap verder helpen. Zij doet een bekkenbodemonderzoek bij u. Daarna bespreekt de continentieverpleegkundige de diagnose van de vragenlijst met u. Zij bespreekt ook tips en adviezen en kan u helpen om oefeningen onder de knie te krijgen. Ook kijkt zij met u naar uw leefstijl of drinkpatroon om te achterhalen of u daarmee zelf nog iets aan het urineverlies kunt doen. Één maand en twee maanden na het huisbezoek neemt de verpleegkundige telefonisch contact met u op om te bespreken hoe het gaat. Als het nodig is geeft zij extra advies.

*Dit programma wordt in deze vorm aangeboden door VGZ. Per verzekeraar kan de exacte invulling en uitvoering van het basispakket verschillen. Heeft u als deelnemer van UnitedConsumers Zorgcollectief een zorgverzekering van VGZ? Dan ziet het incontinentiezorg programma er zo uit.

Ook vergoed uit de basisverzekering:

Meer over zorgverzekeringen

Tips en advies

> Alles over zorgverzekeringen