Zorgverzekering dekt overgangsconsulent

Vrouwen komen gemiddeld rond hun 50e levensjaar in de overgang. Voor sommigen komt het eerder, voor sommigen iets later. Maar alle vrouwen krijgen te maken met de ongemakken die de overgang voortbrengt. Er bestaat zorg voor vrouwen in de overgang: de overgangsconsulent. Zij geeft u leefstijladviezen die de klachten verminderen of helpen om er beter mee om te gaan.

Met de juiste aanvullende zorgverzekering wordt de overgangsconsulent vergoed. Ook als u een goedkope zorgverzekering via ons ZorgCollectief heeft afgesloten.

Waarom een overgangsconsulent in de zorgverzekering?
Zorgverzekeringen beschermen u tegen onvoorziene zorgkosten. Een deel van die bescherming bestaat uit preventieve zorg: zorg die erop gericht is om erger te voorkomen. De overgangsconsulent geeft antwoord op beide: vrouwen kunnen met ernstige klachten bij haar te recht, maar ook vrouwen die goed voorbereid deze uitdagende periode van hun leven in willen gaan worden geholpen. Met de juiste voorlichting kan de overgangsconsulent erger voorkomen.

Dekt mijn zorgverzekering dit?

De basisverzekering biedt geen vergoeding voor de overgangsconsulent. Daar heeft u een aanvullende zorgverzekering voor nodig. Die zijn er in alle soorten en maten, maar grofweg de helft van alle aanvullende pakketten die er te vinden zijn bieden vergoedingen voor de overgangsconsulent. Hoe hoog die vergoeding is verschilt per pakket. U betaalt voor deze zorg geen eigen risico of eigen bijdrage.

Verzekerden van het UnitedConsumers ZorgCollectief vinden in elke aanvullende zorgverzekering van VGZ een vergoeding voor ‘zorg voor vrouwen in de overgang’.