Wanneer is een vaccinatie nodig?

Vaccineren is niet alleen nodig als u naar verre bestemmingen reist. Ook binnen Europa bevinden zich vakantiebestemmingen met een risico van bijvoorbeeld buiktyfus en Hepatitis A. Waar uw vakantiebestemming zich ook bevindt, zorg ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat.

UnitedConsumers en VGZ
Al jaren biedt UnitedConsumers ZorgCollectief een goedkope zorgverzekering aan in samenwerking met VGZ. Zo krijgt u kwalitatieve zorg en betaalt u een lage premie.

Vaccineren binnen Europa en net buiten Europa

Hepatitis A is de meest voorkomende besmettelijke ziekte binnen Europa en landen rond de Middellandse Zee. Hiertegen kunt u zich eenvoudig laten vaccineren. Een vaccin is drie jaar geldig. En als de prik binnen een jaar herhaald wordt, is het vaccin maar liefst 25 jaar geldig.

Binnen Europa komen in de volgende landen Hepatitis A voor:

Albanië Macedonië
Bulgarije Moldavië
Bosnië-Herzegovina Roemenië
Georgië Servië
Kosovo Slovenië                
Kroatië  


Ook de meest voorkomende vakantielanden rond de Middellandse Zee waarin Hepatitis A voorkomt hebben we voor u op een rij gezet. Voor deze landen wordt ook een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) aanbevolen.

Egypte Marokko
Tunesië Turkije


Vaccineren buiten Europa

De GGD adviseert over bestemmingen buiten Europa. Zij zijn aangesloten bij verschillende vaccinatiebureaus in Nederland die de vaccinaties verzorgen. Bij het vaccineren krijgt u een geel boekje waarin al uw vaccinaties worden geregistreerd. Het is belangrijk dat u dit boekje altijd meeneemt op reis. In sommige landen in Afrika en Zuid-Amerika is het zelfs verplicht dit boekje altijd bij u te dragen.

De top 10 vakantielanden

De volgende vakantielanden zijn het meest populair onder reizigers. Voor al deze landen is tenminste één vaccinatie nodig. Neem contact op met uw huisarts, of direct met de GGD voor advies. Daarnaast is het praktisch om een gezondheids app te downloaden die u per land informeert over vaccinaties en veelvoorkomende ziekten.

  1. Thailand
  2. Turkije
  3. Indonesië
  4. Egypte
  5. China
  6. Zuid-Afrika
  7. Mexico
  8. Maleisië
  9. Kenia
  10. Brazilië

Vragen over uw zorgverzekering?

Voor alle vragen over uw zorgverzekering staan wij voor u klaar. Wij helpen u graag. Goed voor elkaar.

 

Bekijk ook:

Vergoeding voor vaccinaties
Gezond op reis