Aanvullende verzekering of niet?

Wist u dat zo’n 9 op de 10 mensen een aanvullende verzekering heeft? En dat maar een kwart van hen ook daadwerkelijk de aanvullende vergoedingen gebruikt? Er zijn dus aardig wat mensen die geld weggooien door een aanvullende verzekering af te sluiten. En dat is zonde, ook als u een goedkope zorgverzekering van UnitedConsumers heeft.

Basisverzekering dekt al veel
95% van alle zorgkosten worden in Nederland uit de wettelijk verplichte zorgverzekering betaald. Ernstig ziek? Groot ongeluk? Kilo’s medicijnen nodig? Dat wordt allemaal uit de basisverzekering betaald. Waarvoor heeft u dan een aanvullende verzekering nodig?

Weg met die aanvullende verzekering?

Voordat u nu direct uw aanvullende verzekering gaat opzeggen: we gaan hier niet beweren dat een aanvullende verzekering volstrekt nutteloos is. Wat wij afleiden uit de cijfers is dat veel mensen ondoordacht handelden toen ze hun aanvullende pakket afsloten.

Voor veel mensen hoort een aanvullend pakket er een beetje bij. Als zij bij het vergelijken van een zorgverzekering de vraag krijgen “Aanvullend pakket erbij?” dan stemmen ze maar toe. Wij zeggen: maak uw zorgverzekering goedkoop. Denk erover na!

Maak uw zorgverzekering goedkoop

Wat is uw situatie? Heeft u geregeld zorg nodig? Is dat zorg die niet in de basisverzekering zit? Past de aanvullende verzekering bij uw situatie? Als u alle premie van een jaar bij elkaar op zou tellen, hoeveel geld zou u dan hebben, en zou dit niet al genoeg zijn om uw zorg zelf te betalen?

Onze boodschap is hier: bespaar op uw zorgverzekering door niet achteloos iets af te sluiten. Kies voor een aanvullend pakket als u het nodig heeft. En kies een aanvullend pakket dat bij uw wensen en behoeften past. Bekijk ook onze bespaartips.

Lees meer: