Een zorgverzekering voor het hele gezin?

Maar al te vaak zien we hele gezinnen waar iedereen dezelfde zorgverzekering met hetzelfde aanvullende pakket heeft. Niet verstandig, want aanvullende verzekeringen komen in alle soorten en maten. En ook de zorgbehoeften van mensen verschillen sterk. Door die twee zaken goed op elkaar af te stemmen kunt u al aardig wat geld besparen op jaarbasis.

Zorgverzekering van VGZ
UnitedConsumers is een consumentencollectief. We kopen groot in en het voordeel dat we hiermee krijgen, geven we aan u in de vorm van korting. We werken samen met zorgverzekeraar VGZ. Zo ontvangt u naast korting op de zorgverzekering ook uitstekende zorg.

Zelf zorgverzekeringen vergelijken

Lees de verzekeringen en voorwaarden goed door. Op de websites van de verzekeraars kunt u altijd alle polisvoorwaarden en vergoedingsoverzichten nalezen. Ook de lijst met gecontracteerde zorgverleners is interessant omdat u wellicht een voorkeur heeft voor een ziekenhuis of specialist.

Maak een gedegen inventarisatie van de verschillende zorgbehoeften in uw gezin. Een jong persoon boven de 18 kan misschien makkelijker de internet polis van de verzekeraar kiezen. Die moet alles dan via internet doen, maar dat is voor jongeren zelden een probleem. De premie is lager. Iemand die veel sport heeft misschien regelmatig behoefte aan fysio, terwijl uzelf misschien nooit iets mankeert en dus een aanvullende verzekering evengoed links kan laten liggen.

Iedereen optimaal verzekerd

Onze besparingstip hierin: kies niet zomaar. Lees goed waar u voor gaat betalen en ga na of dit het waard is. Door voor iedere verzekerde op de polis een aparte keuze te maken kunt u besparen, maar is bovendien iedereen optimaal verzekerd voor zijn of haar situatie.

Lees ook deze zorgkosten bespaartips:

Meer over zorgverzekeringen

Tips en advies

> Alles over zorgverzekeringen