Gezond Leven: de gezondheidssite van VGZ

Een goede gezondheid is belangrijk voor iedereen. Als we lekker in ons vel zitten, voelen we ons fitter en is de kans op ziektes veel kleiner. Toch heeft iedereen wel eens medische zorg nodig. Gelukkig kunt u dan terugvallen op de duizenden verschillende zorgverleners in Nederland en op uw goedkope zorgverzekering.

Een gezonde levensstijl

Niet alles is te voorkomen, maar zelf bijdragen aan een goede gezondheid is natuurlijk altijd beter dan genezen. VGZ geeft u hier tips en adviezen over op het online platform Gezond Leven. Het platform bestaat uit online tips, testen en hulpmiddelen om de eigen gezondheid te verbeteren. VGZ onderscheidt binnen Gezond Leven 6 thema’s: Dagelijks leven, Gezonde geest, Gezond lichaam, Prettig leven, Samen met anderen en Zingeving.

Dagelijks leven

Uw dagelijks leven heeft grote invloed op uw gezondheid. En andersom geldt dit natuurlijk ook, zeker wanneer u dient om te gaan met een chronische aandoening. VGZ geeft u graag tips zodat u in uw dagelijks leven uw gezondheid kunt verbeteren.

Gezonde geest

Voor een gezond leven is niet alleen een gezond lichaam van belang, maar zeker ook een gezonde geest. Gebeurtenissen in uw leven kunnen van grote invloed zijn op uw geestelijke gezondheid. Zoals het hebben van veel stress of het verlies van een dierbare. Kom meer te weten over hoe u uw geestelijke gezondheid zelf kunt verbeteren.

Gezond lichaam

Gezond leven gaat beter in een gezond lichaam. Met name voeding, rust en voldoende bewegingen leveren hieraan een belangrijke bijdrage. VGZ vertelt u hoe u kunt omgaan met lichamelijke klachten en kunt zorgen voor een gezonder lichaam.

Prettig leven

Een prettig en stabiel leven kan voorkomen dat u zorgen hebt. Zorgen om uw financiën, gezinsleden of de indeling van uw tijd kunnen hier een grote invloed hebben. Door deze zaken in balans te brengen en te houden, zult u een prettiger leven leiden.

Samen met anderen

U leidt een actief en betrokken leven. Nee zeggen kent u eigenlijk niet en u staat voor alles en iedereen klaar. Maar hierdoor vergeet u weleens tijd voor uzelf te nemen. Het zorgen voor anderen en het ontbreken van rust, kan uw gezondheid beïnvloeden. VGZ helpt u een balans te vinden tussen het zorgen voor uw naasten en voor uzelf.

Zingeving

Naast een goede gezondheid, is ook geluk een groot goed. Grote kans dat u zich wel eens heeft afgevraagd: ‘Ben ik wel gelukkig?’. Door middel van de gelukswijzer van VGZ kunt u hier inzicht in krijgen en ontdekken hoe u uw geluksgevoel kunt vergroten.