Nog geen rekening ontvangen voor het eigen risico van vorig jaar?

Als de rekening van een zorgverlener rechtstreeks naar VGZ gaat, zoals bij ziekenhuiszorg bijvoorbeeld het geval is, dan krijgt u een nota voor het eigen risico thuis gestuurd. Heeft u zorgkosten gemaakt, maar ontvangt u geen rekening voor het eigen risico? Dan kan het volgende aan de hand zijn.

UnitedConsumers ZorgCollectief
UnitedConsumers is een consumentencollectief  We kopen groot in en het voordeel dat we hiermee krijgen, maakt dat we een goedkope zorgverzekering kunnen aanbieden. En doordat we samenwerken met VGZ ontvangt u naast korting op de zorgpremie ook uitstekende zorg.

Overweegt u een zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief af te sluiten? Wees gerust: overstappen van zorgverzekering is zo geregeld. Geen gedoe, wel het voordeel.

De zorgkosten vielen niet onder het eigen risico

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico. Sommige zorg is echter uitgesloten en wordt dus volledig vergoed. Bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of bepaalde medicijnen. Ga na of de zorgkosten waarvoor u een rekening verwachtte wel onder het eigen risico vallen. U kunt de nota terugvinden op Mijn VGZ, waar u tevens kunt controleren of de behandeling onder het eigen risico viel.

De zorgverlener heeft de nota nog niet naar VGZ gestuurd

Het kan enige tijd duren voordat de zorgverlener de rekening naar VGZ stuurt. Op het moment dat VGZ de declaratie van de zorgverlener ontvangt, wordt ook de rekening voor het eigen risico naar u verstuurd. Het kan enkele maanden duren voordat VGZ de declaratie binnenkrijgt. Daardoor kan het gebeuren dat u eigen risico uit het ene jaar pas in het volgende jaar hoeft af te rekenen. Uiteraard betaalt u het bedrag van het eigen risico uit het jaar waarin u de zorgkosten gemaakt heeft.

Is uw vraag nog niet voldoende beantwoord?

Heeft u nog vragen over uw eigen risico en heeft u een zorgverzekering van VGZ via ons Zorgcollectief? Neem dan contact op met onze klantenservice.