Verplicht en vrijwillig eigen risico

Iedereen met een zorgverzekering betaalt door het verplicht eigen risico het eerste deel aan ziektekosten die hij of zij maakt zelf. Dit om de verzekerde te laten merken dat aan zorggebruik kosten verbonden zijn. Hierdoor zijn de totale zorgkosten in Nederland beter beheersbaar, en kan de zorgverzekering beter doen waar hij voor bedoeld is: u beschermen tegen de werkelijk onbetaalbare zorgkosten.

Overstappen van zorgverzekering
Overweegt u een zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief af te sluiten? Wees gerust: overstappen van zorgverzekeraar is zo geregeld. In december stappen zoveel mensen over dat zorgverzekeraars het elkaar gewoon makkelijk hebben gemaakt: ze wisselen alle gegevens met elkaar uit.

Vrijwillig eigen risico

U kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico van € 100,- tot € 500,-. Dit bedrag komt bovenop het verplicht eigen risico. Bijvoorbeeld de eerste € 885,- (€ 385,- verplicht eigen risico plus € 500,- vrijwillig eigen risico) aan ziektekosten die u maakt betaalt u dan zelf. In ruil voor een vrijwillig eigen risico betaalt u minder premie voor uw zorgverzekering.

Uw zorgverzekering kan goedkoper!
Door het eigen risico vrijwillig te verhogen krijgt u korting op uw premie. Dat kan het vrijwillig eigen risico aantrekkelijk maken. Bijvoorbeeld als u vermoedt dat u komend jaar geen of weinig ziektekosten gaat maken. Verhoog het eigen risico alleen als u dit bedrag ook kunt missen als het toch nodig is. Het blijft tenslotte een ‘risico’.

Heeft u nog geen zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? Wij verlagen uw basispremie risicoloos met 10% collectiviteitskorting. Geen gedoe, wel het voordeel.

Andere veelgestelde vragen over het eigen risico

Meer informatie over de zorgverzekering

AWBZ
Zorgtoeslag
Restitutiepolis
Eigen bijdrage
Eigen risico 2016
Zorgverzekeraar VGZ
Kind & zorgverzekering
Bestaande verzekerden