Veelgestelde vragen over de Bewuzt zorgverzekering

Een zorgverzekering kiezen is niet altijd gemakkelijk. Daarom helpen wij onze deelnemers op weg. Onze klantenservice krijgt elke dag uiteenlopende vragen die we graag beantwoorden. Je vindt hieronder een aantal veelgestelde vragen die we alvast voor je uitgezocht hebben. Zo doen we dat.

Bewuzt is de enige verzekeraar met een no-claimkorting. Heb je aanvullende opties waar je het hele jaar geen gebruik van maakt? Dan krijg je hier het volgende jaar korting op. De no-claimperiode loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar. Zo kun je per jaar 10% extra korting opbouwen tot maximaal 40%. Meer informatie hierover vind je op de website van Bewuzt.

Voor zorg die wordt vergoed uit de basisverzekering betaalt iedereen van 18 jaar en ouder eigen risico. Het verplichte eigen risico voor dit jaar staat vastgesteld op € 385,- per kalenderjaar. Zodra je dit bedrag bereikt hebt, krijg je de vergoeding van je zorgverzekeraar. Een aantal zorgsoorten zijn vrijgesteld van het eigen risico, daarover lees je hier meer.

Bewuzt heeft met de meeste ziekenhuizen en veel andere zorgverleners contracten. Zo heb je altijd een aangesloten zorgverlener in de buurt. Op de website van Bewuzt vind je de meeste zorgaanbieders en zie je meteen of Bewuzt hier een contract mee heeft.

Via de Bewuzt Zorg app kun je snel een nota declareren. Dit doe je door een foto te maken van de nota. Deze controleer en verstuur je eenvoudig via de app. Je ontvangt binnen 6 werkdagen de vergoeding via je IBAN.

Wil je liever geen app gebruiken? Dan kun je online je zorgzaken regelen door in te loggen op Mijn Bewuzt op de Bewuzt website.

Sta je op een wachtlijst om zorg te ontvangen, maar duurt dit te lang? Dan kun je contact opnemen met Bewuzt voor wachtlijstbemiddeling. Bewuzt is een label van VGZ en zij regelen dan ook de wachtlijstbemiddeling. Je kunt de VGZ zorgadviseurs telefonisch bereiken op 088 – 131 16 11 of een e-mail sturen aan zorgbemiddeling@vgz.nl.

Bij sommige zorg uit de zorgverzekering betaal je een eigen bijdrage. Dit staat los van het eigen risico. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij hulpmiddelen, bepaalde medicijnen, gebitsprotheses en kraamzorg. Als je een eigen bijdrage moet betalen ontvang je een zorgkostenfactuur in Mijn Bewuzt en in de Bewuzt Zorg App.

Gemakkelijk en snel je nota’s declareren en zorgkosten inzien doe je via de Bewuzt Zorg App. Je kunt de app op zowel Android als iOs installeren. Zo heb je altijd je zorgpas en EHIC bij de hand, kun je het eigen risico nakijken en declaraties inzien.

 

Wil je weten wat je vergoed krijgt voor bijvoorbeeld je bril of een medische behandeling? Voor het gemak hebben wij alle vergoedingen in een handig overzicht gezet. Zo weet je precies wat wel en niet vergoed wordt door Bewuzt.

 

Heb je nog meer vragen?

Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice op 040 – 255 81 11. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 21.00 uur. Op zaterdag kun je ons tussen 08.30 uur en 17.00 uur bereiken. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via zorg@unitedconsumers.com.