Over goedkope zorgverzekeringen

Het klinkt misschien gek, maar wat voor u goedkope zorgverzekering kan zijn, kan voor uw buurman juist een dure verzekering zijn.

Wat als u bijvoorbeeld precies zou weten hoe komend jaar er voor u uit zou zien? Als u zou weten dat u komend jaar € 800,- aan tandartskosten gaat declareren, zou u dan een tandartsverzekering afsluiten waarmee u tot € 2500,- verzekerd bent? Zou u fysiotherapie willen verzekeren als u al weet dat u de negen behandelingen in het basispakket toch niet op gaat maken? Zou u een aanvullende verzekering opzeggen als u al weet dat u juist heel veel fysio nodig gaat hebben?

Is goedkoop bepalend?

Ieder jaar in december is het bij alle zorgverzekeraars een drukte van belang. Ook bij ons. Gemiddeld wisselen ieder jaar een miljoen mensen van zorgverzekering. De belangrijkste eigenschap van een zorgverzekering waar overstappers naar kijken? Met stip op één: de prijs. Is goedkoop ook voor u de belangrijkste drijfveer om te kiezen voor een zorgverzekering? Dan maken we u graag even wakker.

Wat maakt een zorgverzekering goedkoop?

Is de maandelijkse premie de bepalende factor als we zorgverzekeringen vergelijken met elkaar? Voor de meeste mensen is dit wel het eerste waar ze naar kijken. De prijs speelt bijvoorbeeld ook in vergelijkingsites vaak de hoofdrol. De top tien die wordt weergegeven is meestal een verzameling goedkope zorgverzekeringen. Maar wist u dat de werkelijke kosten voor zorg niet echt in de basispremie zitten? Het zijn zaken als eigen risico, eigen bijdrages en zorg waarvoor u niet verzekerd bent die gemiddeld het grootste deel van uw maandelijkse zorgkosten uitmaken.

Als u ons vraagt wat een goedkope zorgverzekering is, dan denken wij als eerste aan dekking, voorwaarden en zorgsturing.

Wat is zorgsturing?

Uw zorgverzekeraar heeft voor het begin van het jaar uw zorg al ingekocht bij ziekenhuizen. Dat doen ze om goede prijs- en kwaliteitsafspraken met ziekenhuizen (en andere zorgverleners) te kunnen maken. Als verzekerde wordt u beloond als u naar een ziekenhuis gaat waar de verzekeraar een afspraak mee heeft. Bijvoorbeeld doordat u de rekening niet zelf hoeft voor te schieten, en u minder zelf hoeft bij te betalen. Met sommige naturapolissen kunt u bijna niet anders dan kiezen voor de zorgverleners die een contract hebben met uw verzekeraar. Dit principe heet zorgsturing.

Tot nu toe weinig mis mee: uw zorgverzekeraar doet er alles aan om de verzekering betaalbaar te houden en de zorg die u krijgt op hoog niveau brengen. Maar wie betaalt bijvoorbeeld de extra kilometers die u rijdt doordat u gekozen heeft voor een verzekeraar die geen contract heeft met het (dichtstbijzijnde) ziekenhuis van uw keuze?

Benieuwd hoe wij dat doen? Kijk op de website Vergelijk en Kies van VGZ om te zien welke vergoedingen u krijgt bij de zorgaanbieders in uw regio.

De zorgverzekering die het beste bij u past is ook de goedkoopste

De truc van het vinden van goedkope zorgverzekeringen heeft alles te maken met hoe goed u kunt voorspellen wat u volgend jaar nodig heeft. Natuurlijk, het heet niet voor niets verzekeren. U weet nooit zeker wat het volgende jaar precies brengt. Maar tot op zekere hoogte kunt u aardig in kaart brengen welke zorg u gaat gebruiken.
Stel bijvoorbeeld eens de volgende vragen aan uzelf:

  • Hoe vaak en waarvoor heeft u de laatste jaren uw zorgverzekering nodig gehad?
  • Gebruikt u alle vergoedingen in uw aanvullende verzekering? (Kraamzorg, alternatieve geneeswijzen, bril?)
  • Kan uw tandarts voorspellen hoeveel tandzorg u komend jaar nodig heeft?
  • Naar welk ziekenhuis wilt u als het onverhoopt nodig mocht zijn? Hebben zij een contract met uw verzekeraar?

Door dit soort vragen te stellen ontdekt u wat u in een zorgverzekering zoekt. Met de zorgverzekering die het beste bij u past bent u perfect verzekerd voor de zorg die u gebruikt, en betaalt u niet voor zorg die u niet gebruikt. Dat is de goedkoopste zorgverzekering.

De goedkoopste én beste zorgverzekering

Uw zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief is een verzekering van VGZ. Zij hebben met de meeste zorgaanbieders in Nederland afspraken gemaakt, waardoor u vrijwel overal terecht kunt voor uw zorg. Bovendien is er een ruim aanbod van aanvullende verzekeringen en Alles-in-1 pakketten waardoor u een zorgverzekering kunt samenstellen die perfect bij u past. Niet veel zorg nodig, maar toch graag een aanvullende verzekering voor fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen én goedkoop uit zijn? Dan kunt u kiezen voor een Bewuzt zorgverzekering. Met aparte pakketten voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, zorg in het buitenland en tandarts bent u voldoende en toch voordelig verzekerd.

Vind u het lastig om te bepalen wat nou precies bij u past? Vraag dan onze klantenservice om met u mee te denken. Wilt u weten wat de wijzigingen zijn, bekijk onze pagina zorgverzekering 2019

Door u te helpen de ideale zorgverzekering te vinden, en doordat u ook nog maximaal 10% korting krijgt op de basispremie van deze A-label zorgverzekering van VGZ, kunnen wij met vertrouwen zeggen dat u bij ons de beste én de goedkoopste zorgverzekering krijgt.

Lees ook:

Overstappen van zorgverzekering
Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen