Hoe werkte de Kado actie van het UnitedConsumers ZorgCollectief?

Van 2008 tot en met 2017 bood UnitedConsumers haar deelnemers de kans om de korting van een of twee jaar in te ruilen voor een Kado. Dit was heel aantrekkelijk: de waarde van het Kado was groter dan de korting die u daarvoor inleverde.

Wissel de korting in voor een Kado

U kon ervoor kiezen om uw korting voor één jaar in te wisselen voor een Kado. Zo boden we ieder jaar een aantal verschillende Kado’s. Bij het online afsluiten van uw zorgverzekering kon u aangeven welk Kado u wilde ontvangen.

Zorgverzekering afsluiten

Waarom deden jullie die Kado-Actie?

Omdat we u iets te kiezen wilden geven. Sommige mensen hebben liever echt geld, sommige mensen vinden zo’n groot Kado fantastisch. De actie gold voor zowel nieuwe als bestaande deelnemers. Wij vinden het belangrijk dat u optimaal van uw korting kunt genieten. Daar heeft u iets aan.

Waarom zijn jullie gestopt met deze Kado-Actie?

We hebben helaas geen Kado-actie meer zoals u al vanaf 2008 van ons gewend bent. Wegens strengere wet- en regelgeving door de overheid is het niet meer mogelijk voor UnitedConsumers om de Kado-Actie te organiseren. In plaats van de Kado-Actie zullen er andere acties zijn waar zowel nieuwe als bestaande klanten aan deel kunnen nemen. wij zijn op dit moment goed aan het nadenken over welke acties wij u in de toekomst zullen gaan aanbieden.

Andere veelgestelde vragen over de zorgverzekering