Nota declareren

Heeft u een zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief en wilt u uw zorgkosten declareren? Dit doet u eenvoudig online via de website van zorgverzekeraar VGZof via de website van Bewuzt. Voor een declaratie per post gebruikt u het declaratieformulier en voor Bewuzt dit declaratieformulier. Open het formulier met Adobe Reader en vul het op uw computer in. Het formulier kunt u ook uitprinten en met pen invullen.

Stuur vervolgens uw declaratie met de originele zorgnota voor VGZ naar:

Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

De gemiddelde verwerkingstijd van een declaratie is twee weken. U ontvangt vervolgens een kostenoverzicht thuis. Wanneer u de declaratie online indient, wordt deze binnen 6 werkdagen verwerkt.

Wij adviseren u om altijd een kopie van het declaratieformulier en de nota te bewaren. Bent u verzekerd via Bewuzt? Dan kunt u het declaratieformulier opsturen naar:

Bewuzt
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Een declaratie wordt binnen zes werkdagen op uw rekening gestort.

Declareren bij Bewuzt

Uw declaratie bij Bewuzt dient u online in of via de app. Met uw DigiD voert u eenvoudig uw declaratie in en uw vergoeding wordt binnen 6 dagen gestort. Geen DigiD? Dan kunt u ook declareren met uw klantnummer.

Online declareren

Uiteraard kunt u uw nota ook online declareren bij VGZ of bij Bewuzt. De verwerking van uw online declaratie gaat sneller dan per post. Dien uw declaratie online in en ontvang binnen 6 werkdagen het bedrag dat wordt vergoed op uw bankrekening. Zo bespaart u de kosten van een postzegel! Ook kunt u gebruik maken van de VGZ of Bewuzt App.

Zorgkosten buitenland declareren

Heeft u in het buitenland zorgkosten gemaakt die door uw zorgverzekering vergoed worden? Deze kosten declareert u met het declaratieformulier Hulp in het Buitenland van VGZ en stuur dit samen met de originele zorgnota's naar bovenstaand adres. Bij Bewuzt vult u het declaratieformulier Buitenland in.

Vervoerskosten declareren

Wilt u vervoerskosten die in verband stonden met zorg declareren? Gebruik voor VGZ dan het declaratieformulier Vervoerskosten en stuur dit samen met de originele nota's naar bovenstaand adres. Bij Bewuzt vult u dit declaratieformulier Vervoerskosten in.

Download hier