UnitedConsumers verwelkomt ANWB Zorgcollectief leden

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 10 juni 2011

Met ingang van 1 juli 2011 draagt de ANWB haar Zorgcollectief over aan het UnitedConsumers ZorgCollectief. Beide collectieven werken al jaren samen met Zorgverzekeraar VGZ, waardoor er voor de verzekerden van het ANWB Zorgcollectief niets verandert, behalve de nieuwe naam van het collectief. Premie, dekking en korting blijven gelijk, evenals het polisnummer en zorgverzekeringpasje(s) van VGZ.

De ANWB is in 2007 gestart met een collectieve zorgverzekering via VGZ, alle ANWB-leden konden gebruik maken van 10% korting op de VGZ basisverzekering. Het aanbieden van een collectieve regeling bij een zorgverzekeraar behoort echter niet langer tot de kerntaken van de ANWB: mobiliteit, vakantie en vrije tijd.

UnitedConsumers heeft al sinds 2006 ervaring met een collectieve zorgverzekering via VGZ. Alle UnitedConsumers deelnemers kunnen gebruik maken van 10% korting op de VGZ basisverzekering, waarmee de korting gelijk is aan die van de ANWB. Paul van Selms, medeoprichter UnitedConsumers, zegt hierover: "Het aanbieden van collectieve korting op een zorgverzekering past uitstekend bij een consumentencollectief als UnitedConsumers. Nu de ANWB haar zorgcollectief niet meer als kerntaak ziet, verwelkomen wij de deelnemende ANWB-leden met open armen".

ANWB-leden kunnen de korting die zij reeds hebben opgebouwd laten uitkeren via MijnANWB. Vanaf 1 juli 2011 blijft de korting doorlopen, maar dan voortaan bij UnitedConsumers. Bestaande UnitedConsumers ZorgCollectief deelnemers merken verder niets van deze overdracht.