De premie van de zorgverzekering gaat omlaag

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 5 november 2013

VGZ verlaagt de zorgpremie voor 2014 naar € 95,95. Goed nieuws dus voor alle verzekerden van VGZ! Deelnemers van het UnitedConsumers ZorgCollectief profiteren nog meer, met 10% korting op de basisverzekering betalen zij een premie van slechts € 86,35 per maand. De zorgpremie kende nog nooit zo'n sterke daling.

Goedkoopste zorgverzekering 2014

Voor het negende jaar op rij biedt UnitedConsumers de VGZ zorgverzekering met 10% korting aan. De premiedaling die we dit jaar zien is nog nooit zo groot geweest. Met een basispremie van € 86,35 bent u nergens zo goedkoop verzekerd als bij UnitedConsumers. In de handige Zorgvergelijker van UnitedConsumers kunt u eenvoudig de premies van andere zorgverzekeringen vergelijken. In een oogopslag is te zien hoeveel u kunt besparen op uw zorgverzekering in 2014.

Zorgverzekering 2014

Besparen op uw zorgverzekering in 2014

Een uitstekende dekking, een ruime keuze uit de beste zorgaanbieders, uitstekende service en een zeer lage premie. Dat zijn de voordelen van een zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief. Ook in 2014 krijgen deelnemers van UnitedConsumers weer 10% korting op hun basisverzekering.

Collectief verzekerd: wat betekent dat voor u?

Een verzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief is een collectieve zorgverzekering. Dat betekent niets meer dan tegelijk met veel andere consumenten een verzekering afsluiten. De verzekeraar krijgt op die manier een heleboel (nieuwe) klanten in een keer en is daardoor bereid om korting te geven. In 2013 bespaarden deelnemers van het UnitedConsumers ZorgCollectief zo meer dan honderd euro per persoon op hun zorgverzekering.

Uw eigen risico in 2014

In september werd bekendgemaakt dat het verplichte eigen risico voor de zorg met € 10.- wordt verhoogd naar € 360.-. Dat betekent dat u de eerste € 360,- aan zorgkosten zelf betaalt. De overige kosten betaalt uw zorgverzekeraar. Over zorg uit de aanvullende verzekering hoeft u geen eigen risico te betalen. De overheid heeft het eigen risico ingevoerd om de zorgkosten beter beheersbaar te maken.

Uw zorgverzekering 2014: wat wordt vergoed?

De basisverzekering is voor alle zorgverzekeringen gelijk en vergoedt de meest voorkomende zorgkosten. De huisarts, kraamzorg en voorkeursgeneesmiddelen worden vergoed uit het basispakket en hierover hoeft u ook geen eigen risico te betalen. Het eigen risico geldt wel voor andere zorg uit de basisverzekering.

Verzekeraars zijn vrij in de invulling en prijsbepaling voor de aanvullende pakketten. VGZ heeft de kosten voor een aanvullende verzekering in 2014 leeftijdsafhankelijk gemaakt. Jongeren maken minder zorgkosten en betalen dan ook minder premie. Naast de drie aanvullende verzekeringen Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best en drie tandartsverzekeringen, biedt VGZ ook complete Alles-in-één pakketten aan. U kunt in 2014 al deze aanvullende verzekeringen via UnitedConsumers afsluiten.