Consument kiest voor uitgebreidere zorgverzekering

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 8 januari 2014

Dit jaar hebben meer mensen een aanvullende zorgverzekering gekozen dan vorig jaar. Ongeveer een op de zes mensen koos voor alleen een basisverzekering, tegenover bijna een op de vier in 2013. Slechts 6 procent van de verzekerden heeft een extra eigen risico genomen, vorig jaar was dat 11 procent.

Lagere premie in 2014

Ondanks de uitgebreidere verzekering en het lagere eigen risico, betalen deelnemers van UnitedConsumers in 2014 gemiddeld minder premie: € 117 tegenover € 127 vorig jaar. Deze daling is met name toe te rekenen aan de forse premieverlaging van de VGZ zorgverzekering.

UnitedConsumers ziet stijging aantal deelnemers

Hoewel minder mensen dit jaar zijn overgestapt naar een andere verzekering, hebben er opnieuw meer mensen zich bij het UnitedConsumers ZorgCollectief aangesloten. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Alleen dankzij het groot aantal deelnemers kunnen we hoge kortingen blijven geven.

Zorgverzekering afsluiten tot eind januari mogelijk

Wie voor 31 december zijn oude zorgverzekering heeft opgezegd, heeft tot het einde van januari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen. Veel consumenten die eind december zijn overgestapt, hebben voor zowel de oude als de nieuwe verzekering de premie van januari moeten betalen. De premie voor de oude verzekering wordt in de loop van januari teruggestort door de verzekeraar.