Nog 11 dagen om een nieuwe zorgverzekering te kiezen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 21 januari 2014

Heeft u nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten? Dan heeft u nog tot en met 31 januari de mogelijkheid om een zorgverzekering te kiezen. De oude verzekering moet dan wel voor 31 december vorig jaar opgezegd zijn.

Ingangsdatum 1 januari

Een zorgverzekering heeft altijd een looptijd van 1 januari tot en met 31 december. Wordt een zorgverzekering in de maand januari afgesloten, dan is deze met terugwerkende kracht geldig vanaf 1 januari. In februari worden dan twee maandpremies geïncasseerd. De premie voor de oude verzekering wordt automatisch teruggestort door de vorige verzekeraar.

Wat gebeurt er als ik in januari zorgkosten gemaakt heb?

Kiest u een nieuwe zorgverzekering in januari, maar heeft u voor die tijd al zorgkosten gemaakt? Dan kunt u de zorgkosten die u vanaf 1 januari heeft gemaakt bij uw nieuwe verzekeraar declareren.

Kan ik mij na 31 januari nog aanmelden bij UnitedConsumers?

In een aantal uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om vanaf 1 februari aan te melden voor een zorgverzekering:

  • U bent 18 jaar geworden
  • U komt in Nederland wonen
  • U komt uit actieve militaire dienst
  • U bent op dit moment nog niet verzekerd
  • U gaat scheiden en u wilt een aparte polis
  • Uw verzekeraar wijzigt de polisvoorwaarden
  • U kunt geen gebruik meer maken van uw collectieve regeling en heeft toestemming van de verzekeraar om uw zorgverzekering te beëindigen

Is een van bovenstaande situaties op u van toepassing, dan kunt u telefonisch contact opnemen met onze servicedesk via telefoonnummer 040-2350560
(optie 1).

> Bekijk ook andere veel gestelde vragen over de zorgverzekering

Zorgverzekering met korting of een mooi kado

Wie via het UnitedConsumers ZorgCollectief een zorgverzekering afsluit, kan nog tot 31 januari kiezen uit een van de mooie kado's of voor 10 procent korting op de maandpremie. Zo heeft u een zeer voordelige zorgverzekering, zonder beperkende voorwaarden. Met een maandpremie van € 86,35 (geen extra eigen risico) is de VGZ zorgverzekering via UnitedConsumers een van de goedkoopste zorgverzekeringen van Nederland.