Zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp op reis

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 10 juli 2014

Twintig procent van de Nederlanders werd vorig jaar ziek op vakantie in het buitenland. Dat meldt het Nederlands Huisartsen Genootschap vandaag. De helft van de zieken ging voor behandeling naar een arts of ziekenhuis. In vrijwel alle gevallen vergoedt de zorgverzekering de kosten voor spoedeisende zorg.

Vanuit de basisverzekering wordt spoedeisende zorg in het buitenland vergoed op basis van Nederlandse marktconforme tarieven. Met een aanvullende zorgverzekering krijgt u alle kosten vergoed.

Spoedeisend of niet?

Wanneer weet u nu of de zorg die u nodig heeft spoedeisend is of niet? Als u de volgende vuistregel aanhoudt, zit u goed. Heeft u onverwacht zorg nodig, die niet kan wachten tot u terug in Nederland bent, dan is het spoedeisende zorg. Wilt u zeker weten of de kosten vergoed worden, bel dan met de VGZ Alarmcentrale: +31 (0)40 297 55 50.

Pas op met antibiotica

In het buitenland wordt veel vaker antibiotica voorgeschreven dan in Nederland. In Griekenland wordt ongeveer drie keer vaker antibiotica gebruikt, in Italië en Frankrijk twee keer zoveel als in Nederland. Als u te vaak antibiotica gebruikt, kunnen bacteriën resistent worden en helpt het middel niet meer.