Bewust besparen op uw zorgpremie

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 1 september 2014

De zorgverzekering wordt waarschijnlijk duurder, onder andere door wijzigingen in de vergoeding van langdurige zorg. De premie voor de zorgverzekering 2015 stijgt met bijna 10 euro per maand. Wat zijn de mogelijkheden om toch te besparen op de premie? UnitedConsumers zet de mogelijkheden op een rij.

De gemiddelde premie van 1.215 euro per jaar (101,25 euro per maand) is een richtlijn voor zorgverzekeraars. Zij mogen uiteindelijk hun eigen tarieven bepalen.

Kies voor maximale korting op uw zorgverzekering

Wat er ook gebeurt met de premie voor uw zorgverzekering, bij UnitedConsumers krijgt u altijd de hoogste korting. Ook in 2015 ontvangt u 10% korting op de maandpremie van uw basisverzekering. Wij verwachten begin november de premies en kortingen bekend te maken.

Kies voor een passend pakket

Stem uw zorgverzekering in 2015 af op uw situatie. Heeft u genoeg aan de vergoedingen vanuit de basisverzekering of heeft u behoefte aan aanvullende zorg? VGZ heeft een ruime keuze aan aanvullende verzekeringen, tandverzekeringen en Alles-in-één pakketten. Uw zorgverzekering kunt u zo helemaal afstemmen op uw behoefte.

Let op met een hoger eigen risico

Door het verplichte eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico, krijgt u korting op de maandpremie. Dat klinkt aantrekkelijk, maar bedenk wel dat u een groter bedrag zelf moet betalen als u toch zorg nodig heeft. Het eigen risico is met maximaal 500 euro te verhogen. Dat betekent dat u in 2014 maximaal 860 euro uit eigen zak moet betalen. Voor 2015 wordt een verhoging van het verplichte eigen risico verwacht van 360 euro naar 375 euro.

Kosten en baten van een hoger eigen risico

Bij VGZ levert 100 euro meer eigen risico een premievoordeel van 36 euro per jaar op. Moet u een keer in de drie jaar uw eigen risico aanspreken, dan bent u het premievoordeel kwijt. Kunt u het totale bedrag aan eigen risico ineens betalen als dat nodig is en heeft u zelden of nooit zorg nodig, dan kunt u overwegen uw eigen risico te verhogen.