70% verzekerden heeft al vier jaar dezelfde zorgverzekeraar

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 27 oktober 2014

Nederlanders sluiten niet snel een nieuwe zorgverzekering af. Maar liefst 70% van de verzekerden heeft al langer dan vier jaar dezelfde zorgverzekeraar. 83% is de afgelopen twee jaar niet overgestapt. Dat blijkt uit onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF onder 10.000 verzekerden.

Vertrouwen en goede service zijn belangrijk

Vier op de tien ondervraagden geeft aan tevreden te zijn met zijn huidige zorgverzekering en daarom niet te willen overstappen. Mensen die wel op zoek zijn naar een nieuwe zorgverzekering zoeken gemiddeld één tot vier uur. Een goede dekking wordt belangrijk bevonden, evenals het vertrouwen in de zorgverzekeraar. Ook een goede serviceverlening staat hoog op de eisenlijst.

Overstappen levert veel op

Hoe lang zit u al bij uw huidige zorgverzekeraar? Het kan geen kwaad om aan het eind van het jaar uw zorgverzekering onder de loep te nemen. Sommige zorg waarvoor u nu nog verzekerd bent heeft u volgend jaar misschien niet meer nodig en andersom. Bovendien hanteren veel verzekeraars een aantrekkelijke actie voor nieuwe verzekerden. Zo kunt u veel geld besparen op uw zorgverzekering.

10% korting op de zorgverzekering van VGZ

Hoewel de basisverzekering bij elke verzekeraar gelijk is, zijn de premies dat niet. Het verschil kan tot enkele honderden euro's per jaar oplopen. UnitedConsumers geeft zijn deelnemers al negen jaar op rij de maximaal toegestane korting van 10% op de zorgverzekering van VGZ. Daarmee bespaart u meer dan € 100,00 per jaar!

Wijzigingen zorgverzekering in 2015

In 2015 stijgt het eigen risico van € 360 naar € 375. Maakt u zorgkosten waarop het eigen risico van toepassing is, dan betaalt u de eerste € 375 zelf. De rest betaalt uw verzekeraar. UnitedConsumers houdt de wijzigingen voor de zorgverzekering in 2015 in een duidelijk overzicht bij. Zo weet u precies of en hoe uw zorg in het jaar 2015 verandert.