Vaccineren binnen Europa; onderschat het niet!

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 9 juni 2015

Vaccinaties alleen voor verre reizen? Dat is een fabeltje. Ook vakantiebestemmingen dichter bij huis zijn een risicofactor als het gaat om besmettelijke ziekten. In bijvoorbeeld Kroatië, Turkije, Bulgarije en Marokko komt Hepatitis A voor. Een vaccinatie voorkomt besmetting!

Vaccineren binnen Europa

Vakantiebestemmingen als Kroatië en Turkije worden steeds populairder. Lekker weer en een schitterende omgeving voor een aardige prijs. Dat vinden wij Nederlanders al snel aantrekkelijk. Een goede voorbereiding voor een vakantie naar deze landen is wel noodzakelijk. Vaccinaties gaan besmetting van ziektes zoals Hepatitis A tegen.

Hepatitis A

Hepatitis A geeft een ontsteking aan de lever. Dit wordt veroorzaakt door een virus. Het virus zit in de ontlasting van besmette personen. Door slechte hygiëne kan het virus in de mond terecht komen. Door bijvoorbeeld aanrakingen met een deurklink, kraan, eetgerei kan het virus verspreid worden. Door regelmatig de handen grondig te wassen kan het risico van besmetting verkleind worden. Het virus kan echter ook verspreid worden door water en voedsel. Hier heeft men vaak geen controle over. Een vaccinatie kan daarom voorkomen dat het virus overgedragen wordt.

Vergoeding

Vaccinaties worden in de meeste gevallen vergoed vanuit het aanvullende pakket. Indien er geen sprake is van een aanvullende verzekering komen de kosten voor eigen rekening. De kosten voor een vaccinatie voor Hepatitis A liggen rond de € 50,00 voor volwassenen en zo'n € 40,00 voor kinderen. Als na één jaar van de vaccinatie de prik herhaald wordt, is deze maar liefst 25 jaar geldig!

Bij UnitedConsumers krijgt u altijd 10% korting op uw basisverzekering. Vergelijk uw zorgverzekering en doe mee met het consumentencollectief van UnitedConsumers!