Reisverzekering vergoedt eigen risico van de zorgverzekering

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 25 september 2015

Gaat u binnenkort op vakantie en maakt u zorgkosten in het buitenland? Dan is het handig om te weten dat een reisverzekering met aanvullende medische dekking het eigen risico vergoedt van de zorgverzekering. Zelfs tandartskosten kunnen gedeclareerd worden bij de reisverzekering. Ook als u geen aanvullende tandartsverzekering heeft.

Eigen risico bij werelddekking in de zorgverzekering

In het basispakket van de zorgverzekering is een standaard werelddekking voor spoedeisende zorg opgenomen. Deze dekking dekt (een deel van) de gemaakte zorgkosten in het buitenland. U moet wel het eigen risico betalen en tandartskosten zijn niet inbegrepen.

Reisverzekering met aanvullende medische dekking

Bij een reisverzekering met aanvullende medische dekking is dit anders geregeld. Hier wordt namelijk wel het eigen risico vergoed. Dit verschil kan oplopen tot € 385,- in 2016. Een been breken in het buitenland kan financieel gezien dus voordeliger voor u uitpakken dan in Nederland. Een reisverzekering met medische dekking vergoedt ook (gedeeltelijk) de tandartskosten in het buitenland. De voorwaarde voor het vergoeden is dat de klachten niet in Nederland ontstaan en behandeld zijn en de zorg niet uitgesteld kan worden. Met een reisverzekering kunt u met een gerust hart op vakantie.

Ziek in het buitenland: wat te doen?

Kunt u zomaar naar ieder ziekenhuis of iedere dokter in het buitenland? Wordt die behandeling wel vergoed? In alle gevallen is het belangrijk eerst het alarmnummer van uw eigen zorgverzekeraar te bellen. Daar kunnen ze u direct vertellen waar u aan toe bent en waar u rekening mee moet houden. Kijk voor het alarmnummer in uw zorgverzekering polis, uw zorgpas of op de website van uw zorgverzekeraar. Zorg verder voor zoveel mogelijk bewijzen. Vraag bijvoorbeeld een factuur als u iets moet afrekenen.