Waar moet u opletten bij de zorgverzekering in 2016

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 3 november 2015

Het zorgverzekeringseizoen staat weer voor de deur. Uiterlijk 19 november 2015 maken de zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend. U kunt tot uiterlijk 31 januari 2016 een nieuwe verzekeringspolis afsluiten. Een polis die beter bij uw situatie past, een betere premie heeft of betere voorwaarden bevat. Waar moet u op letten?

Eigen risico 2016

Het eigen risico is voor 2016 door de overheid vastgesteld op € 385,-. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf moet betalen. Het eigen risico geldt voor bijna alle zorg die in uw basisverzekering zit. Een bezoek een aan een medisch specialist in het ziekenhuis, medicijnen en spoedeisende hulp zijn hier voorbeelden van.

Aanvullende verzekering

Naast de verplichte basisverzekering kunt u kiezen voor een aanvullende verzekering. Met de juiste aanvullende verzekering bent u verzekerd voor zorg die u gebruikt en betaalt u niet voor zorg die u niet nodig heeft. Zo sluit u geen aanvullende verzekering af voor een vergoeding voor brillen of lenzen als u niet brildragend bent. Maar sluit u wel een aanvullende verzekering af als u veel naar de fysiotherapeut gaat.

Vrijwillig eigen risico

Het is mogelijk om een vrijwillig eigen risico te kiezen. Dit bedrag komt bovenop het verplicht eigen risico. U kunt kiezen uit een verhoging van 100, 200, 300, 400 of 500 euro. In ruil voor het vrijwillig eigen risico betaalt u minder premie op de zorgverzekering.

Kado of korting

Bij UnitedConsumers heeft u ieder jaar de mogelijkheid om de korting die u ontvangt op uw basiszorgverzekering, om te ruilen voor een mooi kado. Welke kado's dit zijn voor 2016, wordt uiterlijk 19 november 2015 via onze nieuwsbrief en website bekendgemaakt. Zo doen we dat.