VGZ contracteert alle ziekenhuizen in Nederland

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 21 december 2015

Afgelopen vrijdag heeft VGZ de laatste drie ziekenhuizen gecontracteerd. Hiermee hebben zij voor 2016 contracten gesloten met alle 83 ziekenhuizen in heel Nederland. Het doel van VGZ is 'het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg in Nederland, nu en in de toekomst.' UnitedConsumers sluit zich hier volledig bij aan. Uitstekende zorg voor een scherpe prijs wordt nu nog beter gerealiseerd.

Goede en betaalbare zorg

Om te voorkomen dat u als VGZ verzekerde onnodige hoge premies en rekeningen moet betalen, heeft VGZ bij de onderhandelingen, naast afspraken over samenwerking, kwaliteit en service, strikt gelet op de kosten van diagnoses, behandelingen en controles door ziekenhuizen. Dat maakt dat de zorg voor 4,1 miljoen verzekerden, inclusief de verzekerden via UnitedConsumers, in heel Nederland goed en betaalbaar blijft.

Afspraken met ziekenhuizen

Een aantal ziekenhuizen vroegen hogere tarieven dan vergelijkbare ziekenhuizen, zonder goede verklaring. Toch is het VGZ na intensieve onderhandelingen met veel ziekenhuizen uiteindelijk gelukt om met alle ziekenhuizen afspraken te maken. Deze afspraken hebben onder andere betrekking op reële zorgtarieven en beheerste groei die aansluit op de ontwikkeling van de vraag. Zinnige zorg, dat is waar het om draait. Artsen worden bijvoorbeeld gestimuleerd om langer met patiënten te praten. Onnodige overbehandeling, die schadelijk kan zijn voor de patiënt, kan hiermee worden voorkomen. Dit komt de kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg ten goede.

VGZ vindt deze manier van investeren in zinnige zorg belangrijk. Er worden dan ook steeds vaker meerjarencontracten afgesloten met ziekenhuizen die hierin voorop lopen.

Bekijk alle gecontracteerde zorgaanbieders

Naast alle ziekenhuizen heeft VGZ ook met heel veel andere zorgverleners afspraken gemaakt over kwaliteit en prijs, om u goede en betaalbare zorg te bieden. In Vergelijk en Kies van VGZ vindt u alle zorgaanbieders die door VGZ zijn gecontracteerd en voor welke zorg.

Goede zorg met korting

Sluit uw VGZ zorgverzekering af via UnitedConsumers er krijg tot 10 procent korting op uw premie. Zo bent u al voor € 97,15 per maand verzekerd van de beste zorg, zonder extra eigen risico. Dat betekent uitstekende zorg, voor een scherpe prijs.