VGZ contracteert alle ziekenhuizen

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 19 december 2016

VGZ heeft als eerste zorgverzekeraar alle ziekenhuizen gecontracteerd voor 2017. Dit wil zeggen dat u bij alle ziekenhuizen een vergoeding krijgt. UnitedConsumers biedt de VGZ zorgverzekering aan met korting. Sinds de start van het ZorgCollectief werkt UnitedConsumers al samen met alleen VGZ. UnitedConsumers heeft voor VGZ gekozen omdat dit een kwalitatieve zorgverzekeraar is met jarenlange ervaring en ieder jaar vele contracten met zorgaanbieders. VGZ is hierdoor altijd bezig met het verbeteren en vernieuwen van zorg. Goed voor elkaar.

Alle 80 ziekenhuizen gecontracteerd

VGZ heeft inmiddels contracten gesloten met alle 80 ziekenhuizen in Nederland. Met 9 van deze ziekenhuizen heeft VGZ meerjarige afspraken gemaakt om de zorgkwaliteit langdurig te kunnen garanderen. Hiermee werkt VGZ aan het verbeteren en vernieuwen van zorg. Zorgverzekeraars ronden de contracten altijd voor 1 januari af. VGZ is de eerste die alle contracten gesloten heeft met ziekenhuizen.

Met welke polis naar welk ziekenhuis?

Wanneer VGZ een contract heeft met een ziekenhuis of andere zorginstelling, krijgt u 100% van de behandeling vergoed. Het kan echter zijn dat een specifieke behandeling alleen in bepaalde ziekenhuizen vergoed wordt bij de VGZ Goede Keuze basisverzekering. Dit is de budgetpolis van VGZ. U moet dan misschien iets verder reizen voor bepaalde behandelingen. Voor € 1,95 meer sluit u bij UnitedConsumers de naturapolis VGZ Ruime Keuze af, die veel minder beperking heeft hierin en 100% vergoed bij gecontracteerde zorgaanbieders. Bij de restitutiepolis krijgt u altijd 100% vergoeding tot het Nederlands marktconforme tarief, ongeacht of een zorgaanbieder gecontracteerd is.

Contracten zorgen voor verbeterde zorg

Contracten zorgen ervoor dat de zorgkosten beperkt blijven. Zorgaanbieders waaronder ziekenhuizen worden namelijk alleen gecontracteerd wanneer zij reële prijzen vragen voor behandelingen. Een zorgaanbieder die boven het marktconforme tarief zit, wordt hoogstwaarschijnlijk niet gecontracteerd. Hierdoor zal deze zorgaanbieder minder patiënten ontvangen. Zorgaanbieders doen er daarom alles aan om met zorgverzekeraars contracten te sluiten.

Daarnaast zorgen contracten ook voor kwalitatieve zorg. Levert een zorgaanbieder niet de juiste zorg, dan zal een zorgverzekeraar minder snel een contract sluiten met deze zorginstelling. Dit motiveert zorgaanbieders om continu te blijven ontwikkelen, vernieuwen en verbeteren, wat de kwaliteit van zorg bevordert.