Contact
Mijn UnitedConsumers

VerpleegThuis van Vierstroom wint Zinnige Zorg Award 2018

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 1 juni 2018

Cliënten die afhankelijk zijn van intensieve zorg moeten helaas vaak verhuizen naar een verpleeghuis om daar de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Met VerpleegThuis van De Vierstroom uit Gouda hoeft dat niet meer, want zij verzorgen intensieve zorg in de thuissituatie. Dit initiatief won dinsdagavond 29 mei de gouden Zinnige Zorg Award 2018.

VGZ reikt elk jaar Zinnige Zorg Awards uit voor initiatieven die de zorg simpeler en beter maken, met als streven goede zorg voor iedereen betaalbaar en beschikbaar te houden. Er waren dit jaar 11 genomineerden. Bij het initiatief VerpleegThuis – dat de gouden award won – komt een paar keer per dag iemand bij de cliënt aan huis om intensieve zorg te geven, maaltijden verzorgt en ook nog eens tijd heeft voor een kopje koffie met een praatje. Voor een cliënt is het een stuk fijner om in de vertrouwde omgeving te blijven en daarnaast is het ook een stuk goedkoper dan een verblijf in een verpleeghuis.

Ervaren artsen op de spoedeisende hulp

De zilveren award ging naar Ziekenhuis Bernhoven uit Uden met ‘ervaren artsen op de spoedeisende hulp’. Het is in Nederland gewoon dat er jonge artsen op de spoedeisende hulp staan om een eerste diagnose te geven. Bernhoven draait het om en wil ervaren dokters op de spoedeisende hulp, waardoor de zorg sneller geleverd wordt. Er is 24/7 aanwezigheid van spoedeisende hulp-artsen en specialisten, waardoor er beter kan worden samengewerkt. Zo worden symptomen sneller herkend en hoeven patiënten minder vaak terug voor nacontrole. Hierdoor worden vele ziekenhuisopnames voorkomen en dat maakt de zorg en zorgverzekering goedkoper.

Bronzen award

Vincent van Gogh / Proteion won de bronzen award voor 'beter omgaan met dementie en onbegrepen gedrag'.