Contact
Mijn UnitedConsumers

Sporten in quarantainetijd: houd afstand

UnitedConsumers
UnitedConsumers

Eindhoven 6 april 2020

Nu sportscholen en de plaatselijke fysiotherapeuten gesloten blijven door het coronavirus, is fit blijven een extra uitdaging. Hoe zorgen Nederlanders ervoor dat de spieren soepel blijven en zich tegelijkertijd netjes aan de regels van het RIVM houden?

Naar buiten voor een frisse neus

Gezien het heerlijke weer is het verleidelijk om massaal naar natuurgebieden te gaan voor een frisse neus. Niet verstandig, zo raadt minister president Rutte af tijdens zijn persconferentie vorige week. Als veel mensen dicht op elkaar zitten dan lopen zij, ook in de buitenlucht, een hoger risico op besmetting.

Het is belangrijk dat de richtlijnen van het RIVM gevolgd worden en iedereen 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Gelukkig houden de meeste Nederlanders zich netjes aan dit advies, bleek afgelopen weekend.

Creatief gezond blijven

In deze tijden worden we creatief en ontstaan allerlei ideeën om toch lekker te kunnen sporten. Zo zijn er sportscholen die online via een livestream lessen geven. Ook staat YouTube vol met intense workout video’s voor thuis. Zo kan iedereen, soms gratis en voor niets, ook thuis worden aangemoedigd door een personal coach.

Start u liever op eigen houtje met bewegen? Ook thuis zijn genoeg mogelijkheden om toch aan de nodige beweging te komen. Bijvoorbeeld door binnen te sporten. Praktisch alle meubels in huis lenen zich prima voor een workout, zo blijkt uit onderzoek van RTL NieuwsUnitedConsumers stelde daarom een lijst op met handige oefeningen voor thuis.