Deze opa’s en oma’s maken de leukste selfies

Iedereen kent het begrip selfie wel, maar voor de enkeling die er nog nooit van gehoord heeft: een selfie is een zelfportret gemaakt met een smartphone die u zelf vasthoudt of op een speciale stok hebt staan.

Een selfie maakt u niet alleen. Bekende en onbekenden kunnen gewoon in beeld springen. We maakten een selectie van de leukste selfies van opa’s en oma’s met hun kleinkinderen. Ook een selfie delen? Maak ook een selfie, met uw (klein)kinderen, stuur 'm op en wie weet ziet u hem voorbij komen op deze pagina. 

De netiquette van social media en het internet
Zoals we zien worden de ouderen hier nog vaak geholpen door een kleinkind. Hartstikke goed natuurlijk, maar de senioren krijgen ook steeds vaker alleen voor elkaar om een selfie te maken. Niet gek als u zich bedenkt dat senioren steeds vaker actief zijn op social media. De ouderen verenigen zich ook op bijvoorbeeld Facebookgroepen. Op verschillende pagina's voor senioren worden regelmatig plaatjes gepost van vroeger.

Maar er zijn ook Facebookgroepen die zich richten op meer beweging onder ouderen óf om ouderen juist minder eenzaam te maken. Op die manier gebruiken we social media zo goed mogelijk én heeft het ook nog een maatschappelijke bijdragen. Uiteraard zijn er zeker minpunten aan het feit dat we zoveel online zijn, maar dat weegt over het algemeen niet  op tegen de voordelen. 

Zolang we allemaal goed opletten tijdens het internetten en zorgen dat we ons aan regels houden, werkt het internet vooral in ons voordeel. Om het nog makkelijker te maken om verantwoord met internet om te gaan. UnitedConsumers selecteerde voor u een aantal internet etiquette om gedoe te voorkomen.

 • Geef uw mening, maar blijf respectvol
  Op internet is iedereen vrij z'n mening te delen op bijvoorbeeld social media of een forum. Reageren vanachter uw computer lijkt voor sommige veilig en anoniem, maar dat is het niet. Denk dus ook online twee keer na voor u iets verstuurd.
 • Ben voorzichtig met persoonlijke informatie
  Internetdieven zijn altijd op zoek naar mensen die hun persoonlijke gegevens delen. Blijf daarom altijd kritisch over de afzender van een bericht, maar post bijvoorbeeld ook niet wanneer u op vakantie gaat. Inbrekers weten dan precies wanneer u niet thuis bent.
 • Gebruik niet alleen maar HOOFDLETTERS in een bericht
  Dit betekent eigenlijk dat u aan het schreeuwen bent en dat wordt door andere internetgebruikers niet op prijs gesteld. Ook het schrijven in andere kleuren dan zwart en extreem grote lettertypen is iets dat afleid van de achterliggende boodschap.
 • Gebruik smileys/emoticons met mate
  Het gebruiken van zo'n geel poppetje of zonnetje is natuurlijk leuk en kan je boodschap versterken. Toch is het beter om ze met mate te versturen. Al is het heel verleidelijk, probeer u te beperken tot 1 poppetje per bericht. Dat houdt het wel zo overzichtelijk.