Deze smartphones zijn gebruiksvriendelijk voor senioren

Waar moeten senioren op letten bij het kopen van een smartphone? We geven vier adviezen speciaal voor ouderen én selecteren de meest gebruiksvriendelijke telefoons.
 
Banner-verschillende telefoon
De mobiele telefoon met grote knoppen is al lang uit de mode. Tegenwoordig hebben ook ouderen steeds vaker een smartphone op zak. Door middel van speciale apps kunt u er voor zorgen dat het startscherm makkelijk en overzichtelijk ingericht is. Op die manier maakt u het navigeren een stuk makkelijker.
 
 • Hoe groter het scherm, hoe makkelijker het te lezen is
 • Bedenk van tevoren goed wat u met het apparaat wil doen
 • Bekijk of het startscherm overzichtelijk is
 • Oefen eerst met smartphones van (klein)kinderen

Apple (iOS) vs. Android

Onder jongere generaties, en dus hoogstwaarschijnlijk ook uw (klein)kinderen, loopt altijd een onbewapende strijd. Gebruikt men een Apple of Android smartphone? Voor degene die geen idee hebben waar het over gaat: hieronder een korte schets van de situatie en de verschillen.
 
iOS en Android zijn zogenaamde besturingssystemen. Kort gezegd de technologie waardoor de smartphone zijn werk doet. Apple is een merk met een grote groep trouwe fans, maar Android is toegankelijker en uiteindelijk de grootste van de wereld. Beide systemen hebben zo zijn voor- en nadelen.
 
Apple's iOS vs. Android
Hoge kwaliteit scherm   Kwaliteit scherm verschilt
Erg intuïtief   Minder intuïtief
Snelle software   Software wordt sneller traag
Weinig toestelkeuze   Veel toestelkeuze
Minder gratis apps   Veel gratis apps

 

Iedere telefoon heeft zo zijn voor- en nadelen en er is een gigantisch aanbod van smartphones die goed werken voor ouderen. De een heeft een groter scherm en de ander een goed leesbaar lettertype. Toch is de belangrijkste vraag: wat wilt u met de telefoon doen?Wij zetten daarom de 3 beste telefoons op een rij ter inspiratie.
 
 1. Smartphone 1: Samsung Galaxy A6
  Het is even goed bestuderen hoe het werkt, maar als u eenmaal gewend bent aan deze smartphone kunt u heel veel kanten op. Samsung maakt namelijk telefoons die allemaal erg gebruiksvriendelijk zijn. Kijk altijd goed waarvoor u de telefoon wil gebruiken. Als u bijvoorbeeld alleen berichten wil versturen en bellen, dan hoeft u geen superdeluxe camera op uw telefoon. Maak dus voor uw een aankoop doet gewoon een lijstje met dingen die u graag wil doen met de telefoon.
   
 2. Smartphone 2: iPhone 6 
  Apple blijft misschien wel een van de meest gebruiksvriendelijke apparaten in tijden. Of u nu een iPad of iPhone gebruikt: het werkt zeer intuïtief en makkelijk. Het prijskaartje kan wel een flinke tegenvaller zijn, maar daar krijgt u wel een kwalitatief en duurzaam stukje techniek voor terug. 
   
 3. Smartphone 3: General Mobile GM8
  Met een wat kleiner budget kunt u egenwoordig ook goede smartphones vinden. Het merk General Mobile bewijst dat keer op keer met mooie en sterke telefoons. Want minder geld betekent in dit geval zeker niet minder kwaliteit. Juist als u de telefoon enkel voor basisfunctionaliteiten als bellen, whatsappen, sms'en en mooie foto's maken gebruikt, zijn dit soort toestellen perfect.