Fietsend door nederland

Wilt u graag blijven bewegen, maar willen uw heupen, knieën en/of enkels niet meer elke zondag het sportveld op? Is uw conditie niet meer wat die ooit was? Ga dan fietsen! Fietsen is een ideale vorm van beweging, omdat het juist die pijnpunten spaart. En tegelijkertijd vermindert het de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk. Goed voor uw gezondheid dus.

Bijkomend voordeel van fietsen: u krijgt frisse lucht binnen én ontdekt nieuwe plekken in eigen land. Want Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek, met veilige en comfortabele fietspaden. Wist u dat er in Nederland ruim 30.000 km aan fietsroutes met bewegwijzering zijn? Daarmee kan toch iedereen een passend rondje vinden – van korte tochtjes tot meerdaagse routes.

Fietsen door Nederland

Knooppuntroutes

Voor korte tochtjes zijn de knooppuntroutes ideaal. Op de site van Nederland Fietsland vindt u verschillende routes, maar kunt u ook een eigen route plannen. U bepaalt zelf hoeveel kilometer u wilt afleggen en fietst van knooppunt naar knooppunt. Knooppunten zijn voorzien van een nummer en meestal ook een informatiebord; de route tussen de knooppunten is herkenbaar dankzij de wit-groene knooppuntbordjes die erlangs staan.

Zelf een knooppuntroute fietsen in drie stappen

  1. Zoek een thematische route uit de lijst op www.nederlandfietsland.nl/knooppuntroutes of plan hem zelf via de fietsrouteplanner. U kunt ook een knooppuntenkaart gebruiken of ter plaatse uw route bepalen met de informatiepanelen die bij ieder knooppunt staan.
  2. Noteer de knooppuntnummers van uw route en stap op de fiets.
  3. Als u onderweg iets aan uw route wilt veranderen, kan dat. Bij elk knooppunt kunt u de route aanpassen. De afstand naar het volgende knooppunt staat op het informatiepaneel weergegeven.

Ook op de websites route.nl en fietsnetwerk.nl kunt u mooie fietsroutes vinden. Kortom, keuze genoeg. Verken Nederland op een leuke en gezonde manier deze zomer!

Lees ook

Naar buiten!
Samen sporten
Geen tijd om te sporten?
Blijf bewegen bij dementie
Heb ik een gezond gewicht?
Workouts voor een fitte zomer
Afvallen tijdens het schoonmaken
Geocaching, het nieuwe schatzoeken
Blijf in topvorm met Strava en Runkeeper

Terug