Geocaching, het nieuwe schatzoeken

Wandelen. Het is zo goed voor onze gezondheid: we zijn in beweging, krijgen frisse lucht binnen en ontdekken nieuwe plekken. Het helpt ook om het hoofd wat leger te krijgen. Jammer genoeg zien kinderen deze voordelen vaak niet. Zij vinden wandelen meestal maar saai. Geldt dit ook voor uw kinderen? Dan hebben jullie vast geocaching nog niet ontdekt!

Geocaching?

Schatzoeken 2.0. Bij deze moderne speurtocht zoekt u met behulp van een app, GPS en online aanwijzingen een schat, die iemand anders in de natuur verstopt heeft. Alles behalve saai dus!

geocaching

Geocachen bestaat al 15 jaar en wordt wereldwijd gespeeld. Er zijn meer dan 1,2 miljoen geocaches verstopt in ruim 200 landen. In Nederland zijn inmiddels meer dan 10.000 schatten verstopt. Dat betekent dat er vast ook een bij u in de buurt te vinden is.
Geocaching is écht niet alleen voor kinderen: juist volwassenen zijn actieve cachers. Logisch, als u bedenkt dat u met minimale kosten op de meest prachtige plekken komt. Alles wat u nodig hebt, is een (gratis) account en de (gratis) officiële Geocaching-app op uw mobiele telefoon of een ander GPS apparaat. In de app kiest u een cache die u wilt vinden. De app helpt u vervolgens om op de juiste vindplek te komen, door u onderweg verschillende vragen te stellen. De juiste antwoorden leiden tot nieuwe aanwijzingen richting de geocache.

Zo’n cache bestaat meestal uit een kist, doos of koker waarin verschillende spullen zitten. Allereerst een logboek, waarin u vastlegt wie wanneer de cache heeft gevonden. Vaak zitten er ook kleine ruilspulletjes in. De bedoeling is dat u de cache na uw vondst weer verstopt op de vindplaats, voor de volgende geocachers. Meer informatie over de spelregels vindt u op www.geocaching.com.


Geocaching met kinderen

Op geocachingkids staan veel kindvriendelijke geocaches. Deze caches hebben een leuk verhaal, zijn niet te moeilijk en hebben een leuke beloning aan het einde. De afstanden van deze wandelingen zijn meestal tussen de 1 en 4 kilometer.

Wedden dat wandelen ineens supertof wordt?

Lees ook

Naar buiten!
Samen sporten
Geen tijd om te sporten?
Fietsend door nederland
Blijf bewegen bij dementie
Heb ik een gezond gewicht?
Workouts voor een fitte zomer
Afvallen tijdens het schoonmaken
Blijf in topvorm met Strava en Runkeeper

Terug