Samen sporten is leuker

We kennen het allemaal: de motivatie om te gaan sporten na een werkdag wil nog wel eens tekortschieten. Liever bleven we lekker op de bank zitten. Maar ja, ons sportmaatje rekent op ons, en dus trekken we de sportkleren aan en gaan we hardlopen / naar de sportschool / bootcampen in het park. Zo is sporten niet alleen goed voor uw gezondheid, maar ook voor uw sociale contact.

samen sporten

Sportmaatjes in uw eigen omgeving

Geef toe: zonder dat sportmaatje was u vrijwel zeker thuis gebleven. Dus zo’n sportmaatje is een belangrijke stok achter de deur voor wie ook zónder motivatie wil blijven sporten! Andersom kunt u ook zo’n stok achter iemand anders’ deur zijn.

Sportmaatjes zijn makkelijk te vinden. Vraag eens in uw directe omgeving wie dezelfde interesses heeft en op dezelfde avonden beschikbaar is om samen te gaan wandelen, hardlopen, fietsen of naar yoga of de sportschool te gaan. Is er niemand beschikbaar? Zoek dan online een sportmaatje bij u in de buurt, bijvoorbeeld via www.sportmaatje.net.

Groepslessen en teamsporten

U kunt natuurlijk ook instappen in een bestaande groep. Meld u bijvoorbeeld aan voor de plaatselijke bootcamp: een zeer actieve vorm van samen sporten in de buitenlucht. Houdt u van teamsporten? Informeer dan bij de verenigingen in uw buurt naar de mogelijkheden. Vaak zijn er ook recreatieve teams die door de weeks een wedstrijd spelen, zodat u niet elk weekend vast zit aan een competitie. Voordeel van een teamsport, is dat ‘niet gaan’ geen optie is. Er wordt op u gerekend. En ook dat is een perfecte stok achter de deur, want u laat uw team toch niet in de steek?

Lees ook

Naar buiten!
Geen tijd om te sporten?
Fietsend door nederland
Blijf bewegen bij dementie
Heb ik een gezond gewicht?
Workouts voor een fitte zomer
Afvallen tijdens het schoonmaken
Geocaching, het nieuwe schatzoeken
Blijf in topvorm met Strava en Runkeeper

Terug