Blijf in topvorm met Strava en Runkeeper

Vind je hardlopen en fietsen te saai, omdat je het alleen doet? Dan heb je Strava en Runkeeper nog niet ontdekt! Deze apps helpen je niet alleen gezond en op de juiste manier te sporten: ze brengen ook een competitie-element waarmee je kunt zien hoe jij het op een bepaalde afstand doet ten opzichte van anderen die hetzelfde parcours hebben gelopen. Dus trommel je vrienden op, installeer Strava en ga aan het werk!

Features Strava

De app is voornamelijk gericht op het loggen (vastleggen) van trainingen. Tijdens je loop of fietsrondje worden de eenheden tijd, afstand en gemiddelde tempo getoond. Na je workout krijg je via Google Maps inzicht in de route, stijgingspercentage (hoogtemeters), hartslag en calorieën.

sport app

Segmenten

Met het uploaden van je workout houdt Strava ook direct je persoonlijke records op diverse afstanden bij. Loop je tijdens een bepaalde training een persoonlijk record, dan krijg je een kroontje (achievement). Maar de tofste feature is toch wel ‘segments’. Hiermee kun je met andere lopers strijden op bepaalde stukken in de omgeving. Strava houdt op die stukken alle gelopen tijden bij, waardoor er een ranking ontstaat. Als dat niet motiveert…

Runkeeper

Net als Strava meet Runkeeper snelheid en afstand en maakt het een kaartje. Natuurlijk kun je je training delen op social media. Daardoor krijg je weer tips van anderen, die al meer ervaren zijn in het hardlopen. Of in het fietsen, zwemmen, wandelen, mountainbiken en zelfs indoortrainingen, want bij Runkeeper kun je uit meerdere sportprofielen kiezen. De app is geschikt voor de startende loper maar ook voor iemand die gericht traint voor bijvoorbeeld een 10 km loop. Daarvoor vind je schema’s in de app. Neem je een upgrade? Dan kan je een persoonlijk plan maken. Je voert dan je doelen en gegevens in en de app komt met een schema. 

Gezamenlijk trainingsschema

Het leuke van Runkeeper is dat je je vrienden kunt taggen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een training opzetten (van warming-up tot interval training of duurloop) en deze –via een kaartje- met vrienden delen. Runkeeper geeft aanwijzingen tijdens de training en slaat jullie voortgang op in een schema. Zo trainen volgen allemaal dezelfde training, alleen niet per se tegelijkertijd. Met de optie live track ten slotte kunnen je vrienden je volgen terwijl je traint. Dus ook tijdens hun werk, terwijl jij de marathon van New York loopt… Waar wacht je nog op?

Kortom, ook voor de sociale en / of competitieve hardloper, wielrenner, mountainbiker et cetera zijn apps als Strava en Runkeeper een must-have!

Lees ook

Naar buiten!
Samen sporten
Geen tijd om te sporten?
Fietsend door nederland
Blijf bewegen bij dementie
Heb ik een gezond gewicht?
Workouts voor een fitte zomer
Afvallen tijdens het schoonmaken
Geocaching, het nieuwe schatzoeken

Terug