Afvallen en vergoeding

Als u wat te zwaar bent en wilt afvallen, kan de zorgverzekering u uitkomst bieden. Want om een gezond gewicht te stimuleren, biedt de zorgverzekering een aantal mogelijkheden om onder begeleiding af te vallen. Ook voor de zorgverzekering in 2019.

Dieetadvies Gewichtsconsulent Gecombineerde Leefstijl Interventie  
 
 
 
Vergoeding uit basisverzekering
 
 
 
Vergoeding uit aanvullende verzekering
 
 
 
Eigen risico van toepassing
 
 
 
Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Dieetadvies
De vergoeding van dieetadvies is afhankelijk van de basisverzekering en aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering heeft u recht op  drie uur dieetadvies per kalenderjaar. Tijdens dit advies krijgt u voorlichting over voeding en eetgewoontes. De vergoeding die u kunt krijgen vanuit de aanvullende verzekering is afhankelijk van het soort aanvullende verzekering die u heeft.

Aanvullende zorgverzekering Vergoeding
VGZ Aanvullend Best € 250,- per jaar
VGZ Vitaal Uitgebreid € 250,- per jaar

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Vanaf 2019 wordt ook het Gecombineerde Leefstijl Interventieprogramma (GLI) opgenomen in het basispakket. Zo wordt dit een extra middel wat ingezet kan worden in de strijd tegen obesitas. De huisarts kan u doorverwijzen als u een (matig) verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico loopt. U krijgt dan gedurende 24 maanden advies en begeleiding bij voeding, beweging en gedrag. Er bestaat geen extra vergoeding in de aanvullende verzekering voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Gewichtsconsulent
In de aanvullende verzekering zit een budget voor preventieve zorg. Dit kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een EHBO cursus,  reanimatiecursus of leeftijd check. U kunt het ook gebruiken voor advies over voeding en bewegen door een gewichtsconsulent. U krijgt hiervoor een vergoeding tot u het maximum van het budget voor preventie heeft bereikt.

Aanvullende zorgverzekering Vergoeding
VGZ Aanvullend Goed € 200,- per jaar
VGZ Aanvullend Beter € 400,- per jaar
VGZ Aanvullend Best € 500,- per jaar
VGZ Jong Basis € 75,- per jaar
VGZ Jong Uitgebreid € 200,- per jaar
VGZ Single/Duo Basis € 75,- per jaar
VGZ Single/Duo Uitgebreid € 200,- per jaar
VGZ Gezin Basis € 75,- per jaar
VGZ Gezin Uitgebreid € 400,- per jaar
VGZ Vitaal Basis € 75,- per jaar
VGZ Vitaal Uitgebreid € 500,- per jaar