Auto ongeluk vergoeding

Een auto ongeluk zit net zoals een ander ongeluk, in een klein hoekje. Wanneer de ambulance moet komen bij een spoedgeval, worden deze kosten uiteraard volledig vergoed. Het kan echter ook zijn dat het een klein auto ongeluk betreft, maar dat u toch last krijgt van bijvoorbeeld uw nek of andere ledematen. Hoe zit het dan precies met de vergoeding vanuit de zorgverzekering?

Wat is een whiplash of ander letsel na een auto ongeluk?
Wanneer u een auto ongeluk krijgt, kan het zijn dat u uw hoofd krachtig naar voren en naar achteren beweegt. Hierdoor kunt u letsel aan uw nek oplopen, bijvoorbeeld aan het wervellichaam, de wervelgewrichten, wervelschijven, spieren en zenuwbanen. Whiplash is een verzamelnaam voor klachten die u krijgt doordat uw hoofd een heftige beweging heeft gemaakt.

Heeft u vragen over de vergoeding van zorg na een auto ongeluk? Neem dan contact op via zorg@unitedconsumers.com of via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand aan de lijn die u persoonlijk advies geeft. Dat is wat we doen.

Vergoeding van zorg na een auto ongeluk
Het is belangrijk dat u binnen 24 uur contact opneemt met uw huisarts. De kosten voor uw huisarts worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico. In veel gevallen zal de huisarts u doorverwijzen naar de fysiotherapeut en in enkele gevallen ook naar de neuroloog in het ziekenhuis.

De neuroloog in het ziekenhuis wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Hierover betaalt u wel eigen risico. Echter wordt u in de meeste gevallen voor klachten na een auto ongeluk doorgestuurd naar de fysiotherapeut. Wanneer u last heeft van een blijvende whiplash, wordt dit een chronische aandoening genoemd. U krijgt dan vanaf de 21e behandeling een vergoeding vanuit de basisverzekering voor fysiotherapie. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf. Wanneer het om tijdelijke klachten gaat, krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering en betaalt u dus alle behandelingen voor een whiplash zelf.

De eerste 20 behandelingen bij een chronische whiplash of om de behandelingen bij een niet-chronische whiplash worden wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Binnen de aanvullende verzekering krijgt u namelijk een budget voor beweegzorg dat u kunt besteden aan onder andere fysiotherapie.

Budget voor beweegzorg vanuit de VGZ aanvullende verzekeringen  
VGZ Aanvullend Goed 7 fysiotherapie behandelingen
VGZ Aanvullend Beter 12 fysiotherapie behandelingen
VGZ Aanvullend Best 18 fysiotherapie behandelingen
VGZ Jong Basis 6 fysiotherapie behandelingen
VGZ Jong Uitgebreid 18 fysiotherapie behandelingen
VGZ Single/Duo Basis 7 fysiotherapie behandelingen
VGZ Single/Duo Uitgebreid 18 fysiotherapie behandelingen
VGZ Gezin Basis 7 fysiotherapie behandelingen
VGZ Gezin Uitgebreid 18 fysiotherapie behandelingen
VGZ Vitaal Basis 9 fysiotherapie behandelingen
VGZ Vitaal Uitgebreid 32 fysiotherapie behandelingen
Budget voor beweegzorg vanuit de Bewuzt aanvullende verzekeringen  
Bewuzt Fysio Goed 9 fysiotherapie behandelingen
Bewuzt Fysio Beter 18 fysiotherapie behandelingen

Was u zelf niet schuldig aan het auto ongeluk? Dan kunt u de zorgkosten voor bijvoorbeeld de behandeling van uw whiplash, vergoed krijgen door de aansprakelijkheidsverzekering van de schuldige.

Eigen risico
Wanneer het gaat om een chronische whiplash en u de kosten vanaf de 21e fysiotherapie behandeling vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, geldt het eigen risico. Dit geldt ook wanneer u naar een neuroloog wordt doorgestuurd en u deze kosten vergoed krijgt vanuit de basisverzekering.

Verwijzing nodig
Wanneer u door uw huisarts doorgestuurd wordt naar het ziekenhuis, heeft u een verwijzing nodig. Uw huisarts kan u ook doorsturen naar de fysiotherapeut, hier heeft u geen verwijzing voor nodig. Gaat het om een chronische whiplash of andere aandoening en heeft u recht op vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling? Dan heeft u wel een verwijzing nodig en toestemming van VGZ/Bewuzt. Wanneer u naar een gecontracteerde fysiotherapeut gaat, regelt uw fysiotherapeut de toestemming van VGZ/Bewuzt.

Gecontracteerde zorgverlener
Wilt u zeker zijn van een maximale vergoeding voor fysiotherapie dan is het belangrijk dat u naar een fysiotherapeut gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. VGZ en Bewuzt hebben met veel fysiotherapeuten contracten, waardoor er altijd één bij u in de buurt is.

Een goedkope zorgverzekering
UnitedConsumers geeft u 10% korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op uw Bewuzt zorgverzekering. Zo bent u verzekerd van de beste zorg tegen een lage prijs. U krijgt simpelweg iedere maand korting op uw premie, waardoor u bespaart op uw vaste lasten. Dit betekent dat u iedere maand een extraatje heeft dat u uit kunt geven aan leukere dingen dan aan uw vaste lasten. Meld u direct aan.

Bereken uw voordeel

Lees ook
Vergoeding revalidatie
Vergoeding ambulance
Vergoeding gebitsprothese
Vergoeding plastische chirurgie
Vergoeding revalidatie in Nederland