EHBO cursus vergoed

Bij een EHBO cursus over baby’s en kinderen oefent u alle vaardigheden die u nodig heeft bij eerste hulp bij ongelukken voor baby’s en kinderen. Deze cursus is geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder. De cursus is ook goedgekeurd voor gastouders en medewerkers van een kinderopvang en (basis)scholen.

Vergoeding zorgverzekering EHBO cursus baby’s en kinderen
In het aanvullende pakket van de zorgverzekering is budget vrijgemaakt voor ‘preventieve zorg’. Dit budget kan gebruikt worden voor cursussen als omgaan met dementie, voorbereiding op de bevalling en EHBO bij kinderen en baby’s.

Zorgverzekeraars bieden niet voor niets een vergoeding aan voor preventieve zorg. Ze hebben er geld voor over om u gezond te houden. Gezonde mensen maken namelijk minder zorgkosten dan mensen die vaker ziek zijn. De basisverzekering vergoedt geen EHBO cursus.

EHBO cursus baby’s en kinderen
Tijdens de EHBO cursus over baby’s en kinderen leert u hoe u een kind in veiligheid kunt brengen. U bereidt zich voor op de meest voorkomende ongelukken in en om huis zoals een bloedneus, snijwond en splinter. Daarnaast leert u hoe u moet reanimeren, een verband moet aanleggen, wat u moet doen bij verstikking of verslikking en hoe u moet omgaan met een bewusteloos slachtoffer.

Na een EHBO cursus over baby’s en kinderen heeft u meer zelfvertrouwen om met ernstige situaties om te gaan.

Lees ook:
Acnebehandeling
Inentingen baby's en kinderen
Afvallen met de zorgverzekering