EHBO cursus vergoed

Bij een EHBO cursus over baby’s en kinderen oefent u alle vaardigheden die u nodig heeft bij eerste hulp bij ongelukken voor baby’s en kinderen. Deze cursus is geschikt voor iedereen van 16 jaar en ouder. De cursus is ook goedgekeurd voor gastouders en medewerkers van een kinderopvang en (basis)scholen.

 
Vergoeding uit basisverzekering
 
Vergoeding uit aanvullende verzekering
 
Eigen risico van toepassing
 
Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Vergoeding zorgverzekering EHBO cursus baby’s en kinderen
In het aanvullende pakket van de zorgverzekering is budget vrijgemaakt voor ‘preventieve zorg’. Dit budget kan gebruikt worden voor cursussen als omgaan met dementie, voorbereiding op de bevalling en EHBO bij kinderen en baby’s.

Zorgverzekeraars bieden niet voor niets een vergoeding aan voor preventieve zorg. Ze hebben er geld voor over om u gezond te houden. Gezonde mensen maken namelijk minder zorgkosten dan mensen die vaker ziek zijn. De basisverzekering vergoedt geen EHBO cursus.

Aanvullende zorgverzekering Vergoeding
VGZ Aanvullend Goed € 200,- per jaar
VGZ Aanvullend Beter € 400,- per jaar
VGZ Aanvullend Best € 500,- per jaar
VGZ Jong Basis € 75,- per jaar
VGZ Jong Uitgebreid € 200,- per jaar
VGZ Single/Duo Basis € 75,- per jaar
VGZ Single/Duo Uitgebreid € 200,- per jaar
VGZ Gezin Basis € 75,- per jaar
VGZ Gezin Uitgebreid € 400,- per jaar
VGZ Vitaal Basis € 75,- per jaar
VGZ Vitaal Uitgebreid € 500,- per jaar

EHBO cursus baby’s en kinderen
Tijdens de EHBO cursus over baby’s en kinderen leert u hoe u een kind in veiligheid kunt brengen. U bereidt zich voor op de meest voorkomende ongelukken in en om huis zoals een bloedneus, snijwond en splinter. Daarnaast leert u hoe u moet reanimeren, een verband moet aanleggen, wat u moet doen bij verstikking of verslikking en hoe u moet omgaan met een bewusteloos slachtoffer. Na een EHBO cursus over baby’s en kinderen heeft u meer zelfvertrouwen om met ernstige situaties om te gaan.