Ledematen pijn: welke zorg wordt vergoed?

Heeft u last van uw ledematen, dan is het belangrijk dat u uw huisarts ernaar laat kijken. Pijn aan de ledematen kan vanzelf overgaan, maar ook een langere tijd blijven aanhouden. Zorg voor pijn aan de ledematen wordt in veel gevallen vergoed vanuit uw zorgverzekering.

Vergoedingen van zorg bij pijn van de ledematen

Wanneer de pijn in uw ledematen blijft aanhouden is het aan te raden om naar uw huisarts te gaan. Huisartszorg wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en hierop is geen eigen risico van toepassing. Twijfelt u, maak dan een afspraak om uw huisarts naar uw ledematen te laten kijken. Pijn aan uw ledematen hoeft niets ernstigs te betekenen, maar kan wel een symptoom zijn van een aandoening. Uw huisarts zal u doorsturen naar de juiste specialist indien dit nodig is.

Fysiotherapie

In veel gevallen is fysiotherapie of een andere vorm van beweegzorg nodig om de pijn in uw ledematen te verhelpen. Bij artrose aan uw knie- of heupgewricht hebt u vanaf de eerste behandeling recht op oefentherapie onder toezicht van een oefentherapeut of fysiotherapeut. U krijgt maximaal 12 behandelingen vergoed per jaar vanuit de basisverzekering. Hiervoor betaalt u wel eigen risico.

Wanneer het gaat om een niet-chronische aandoeningen, wordt fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Bij bepaalde chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed vanaf de 21e behandeling. Vanuit de aanvullende verzekering krijgt u fysiotherapie behandelingen vergoed, die u niet vergoed krijgt vanuit de basisverzekering.

Budget voor beweegzorg vanuit aanvullende verzekeringen:

VGZ Aanvullend Goed 7 behandelingen
VGZ Aanvullend Beter 12 behandelingen
VGZ Aanvullend Best 18 behandelingen
VGZ Jong Basis Pakket 6 behandelingen
VGZ Jong Uitgebreid Pakket 18 behandelingen
VGZ Single/Duo Basis Pakket 7 behandelingen
VGZ Single/Duo Uitgebreid Pakket 18 behandelingen
VGZ Gezin Basis Pakket 7 behandelingen
VGZ Gezin Uitgebreid Pakket 18 behandelingen
VGZ Vitaal Basis Pakket 9 behandelingen
VGZ Vitaal Uitgebreid Pakket 32 behandelingen

Medisch specialistische zorg

Het kan ook zijn dat uw huisarts u doorstuurt naar een medisch specialist wanneer u pijn heeft aan uw ledematen. Deze zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering en hierop is het eigen risico van toepassing.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Wanneer u naar een zorgaanbieder gaat waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft krijgt u een maximale vergoeding.

Goedkope zorgverzekering

Bij VGZ of Bewuzt bent u uitstekend verzekerd voor zorg bij pijn aan uw ledematen en voor alle andere zorgsoorten. UnitedConsumers biedt 10% korting per maand op de reguliere VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de Bewuzt zorgverzekering. Dit zorgt ervoor dat u maandelijks simpelweg geld overhoudt, dat u ongetwijfeld aan iets leukers kunt besteden dan aan uw vaste lasten. Geen gedoe, wel het voordeel.

Bereken uw premiekorting