Sportmassage vergoeding

Heeft u een sportmassage nodig, omdat u moeite of pijn heeft bij het bewegen? U kunt dan terecht bij een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan u behandelen, masseren en advies geven. Een sportmassage kan vergoed worden door de zorgverzekering.

kruisje Vergoeding uit basisverzekering
vinkje Vergoeding uit aanvullende verzekering
kruisje Eigen risico van toepassing
kruisje Verwijsbrief
vinkje Gecontracteerde zorgverlener voor volledige vergoeding

Wat is een sportmassage?

Na een intensieve training hopen vocht en afvalstoffen zich op in de spieren. Dit is spierpijn en gaat meestal vanzelf over. Toch blijven er altijd wat vocht en afvalstoffen achter in de spier, die zich kunnen ontwikkelen tot ontstekingen. Met een sportmassage worden deze afvalstoffen uit de spieren gemasseerd, wat de stofwisseling beïnvloedt. Het doel is niet alleen een sneller herstel, maar ook het voorkomen van ontstekingen en blessures en vermoeidheidsverschijnselen verminderen. Een sportmassage kan ook gegeven worden wanneer er al pijn is bij het bewegen.

Sportmassage vergoeding

Een sportmassage kunt u mogelijk vergoed krijgen vanuit de zorgverzekering. Het hangt er vanaf of u al klachten heeft, of dat u een sportmassage ter voorkoming van klachten wilt. Wanneer u klachten heeft wordt de zorg vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wilt u een sportmassage terwijl u geen klachten heeft, dan wordt dit niet vergoed.

Heeft u pijn of moeite met bewegen dan kunt u naar een fysiotherapeut gaan. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering alleen vergoed bij een chronische aandoening. Overige fysiotherapie, zoals bij deze klachten, wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Met elke VGZ aanvullende verzekering krijgt u per kalenderjaar een budget voor beweegzorg. Dit budget kunt u (onder andere) besteden aan fysiotherapie. De hoogte van dit budget voor beweegzorg hangt af van uw aanvullende verzekering.

Wilt u graag advies over welke aanvullende verzekering het beste bij u past? Neem dan contact op via 040 235 05 60. U krijgt direct iemand te spreken. Aan de hand van uw zorgbehoeftes krijgt u advies. Vanzelfsprekend is dit gratis. Dat is wat we doen.

Het eigen risico

Voor zorg die vergoed wordt vanuit de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Verwijzing nodig?

U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig om deze zorg vergoed te krijgen. Wanneer u problemen heeft met uw bewegen, kunt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut.

Gecontracteerde fysiotherapeut

Wilt u een volledige vergoeding voor fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering, dan is het belangrijk om naar een fysiotherapeutte gaan waar VGZ of Bewuzt een contract mee heeft. VGZ en Bewuzt hebben met veel fysiotherapiepraktijken contracten, waardoor er altijd wel een fysiotherapeut in uw buurt is.

Sportmassage vergoeding voor kinderen

Wanneer uw kind pijn of moeite heeft met bewegen, kan de fysiotherapeut helpen. Dit kan in de vorm van een behandeling zoals een massage. Vanuit de basisverzekering krijgt een kind tot 18 jaar bij een niet-chronische aandoening maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar vergoed. Wanneer u of uw partner op dezelfde polis een aanvullende verzekering heeft met een budget voor beweegzorg, heeft uw kind automatisch zelf ook dit pakket en recht op deze vergoeding.

Korting op uw VGZ zorgverzekering

Het UnitedConsumers ZorgCollectief biedt iedereen 10% korting op de VGZ zorgverzekering of een scherpe premie op de zorgverzekering van Bewuzt. Zo bent u uitstekend verzekerd, tegen een lage prijs. U kiest simpelweg of u maandelijks of bijvoorbeeld eenmaal per jaar de korting op uw rekening wilt hebben. Zo bespaart u altijd op uw zorgverzekering, zodat u geld overhoudt voor bijvoorbeeld een weekend weg! Meld u eenvoudig online aan.

Bereken direct uw voordeel