Zorgverzekering als u in Nederland woont of werkt

Komt u in Nederland wonen of werken, dan heeft u een zorgverzekering nodig. Hiermee bent u verzekerd tegen medische kosten voor bijvoorbeeld medicijnen en een bezoek aan de dokter. De zorgverzekering in Nederland bestaat uit een basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Bij UnitedConsumers is een zorgverzekering altijd een goedkope zorgverzekering.

Coming from abroad: information in English
Aus dem Ausland: Informationen in Deutsch

Welke zorgverzekering heb ik nodig?

Als u in Nederland komt wonen, moet er veel geregeld worden. Wij helpen u graag met uw zorgverzekering. Neem contact op met onze klantenservice, via 040 255 81 11, stuur een e-mail naar zorg@unitedconsumers.com of laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u gratis terug.

Wij bellen u gratis terug

Basisverzekering

Een basisverzekering is verplicht en vergoedt de meeste zorg. Bezoek aan de huisarts, medicijnen en verblijf in het ziekenhuis worden door de basisverzekering vergoed. U betaalt hiervoor iedere maand premie aan de zorgverzekeraar. 

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Wilt u gebruikmaken van bijvoorbeeld fysiotherapie, de tandarts of acupunctuur? Dan raden wij u aan een aanvullende verzekering of tandverzekering af te sluiten.

Wanneer moet ik me aanmelden voor een zorgverzekering?

Binnen vier maanden nadat u bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente, moet u een zorgverzekering afsluiten. De zorgverzekering gaat in op de datum waarop u zich ingeschreven heeft. Wij raden u aan om zo snel mogelijk een zorgverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u dat u meerdere maanden premie ineens moet betalen. 

Komt u van buiten de Europese Unie naar Nederland, dan moet u ook een verblijfsvergunning aanvragen. Daarna kunt u uw zorgverzekering afsluiten.

Wat gebeurt er als ik geen zorgverzekering heb?

Als u niet verzekerd bent, krijgt u een boete van het CAK. De boete is hoger dan de premie voor de zorgverzekering. Als u medische kosten maakt, moet u deze ook zelf betalen. Na twee boetes meldt het CAK u aan voor een zorgverzekering en wordt de premie ingehouden van uw loon of uitkering. Let op: deze premie is hoger dan normaal!

Zorgtoeslag aanvragen

Als u een Nederlandse zorgverzekering heeft, kunt u in aanmerking komen voor zorgtoeslag. U krijg dan van de Belastingdienst een bedrag terug. Hoeveel zorgtoeslag u krijgt, is afhankelijk van uw inkomen en situatie. U kunt als alleenstaande maximaal € 99,00 per maand terug krijgen. Bereken uw zorgtoeslag.