Basisverzekering: VGZ Goede Keuze

Per 1 januari 2018 biedt VGZ de basisverzekering VGZ Goede Keuze niet meer aan. Heeft u in 2017 de VGZ Goede Keuze basisverzekering gehad? Dan wordt uw basisverzekering automatisch omgezet naar VGZ Ruime Keuze. De verschillen tussen de VGZ Goede Keuze en de VGZ Ruime Keuze zijn de laatste jaren steeds kleiner geworden. In 2017 was het verschil in premie, na aftrek van onze korting, nog maar € 1,95 per maand. Vanwege de geringe verschillen is door VGZ besloten om de VGZ Goede Keuze om te zetten naar de VGZ Ruime Keuze. Op deze manier is het verzekeringsaanbod ook veel duidelijker en eenvoudiger, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken voor de best passende basisverzekering.

In 2017 ontving u van het UnitedConsumers ZorgCollectief 5% korting op de premie van de VGZ Goede Keuze. De 5% korting werd maandelijks in uw kortingstegoed gestort.

Welke zorgverzekering past het best bij u?
Wij vinden het belangrijk dat u een zorgverzekering kunt afsluiten die goed bij u past. Howel de basisverzekering bij alle verzekeraars hetzelfde is, is de vorm verschillend. Zo kennen we in 2018 de naturapolis en de restitutiepolis, waarop u van UnitedConsumers 10% korting ontvangt. VGZ heeft deze polissen ondergebracht in twee verschillende basis zorgverzekeringen:

Zorgverzekering afsluiten

Eigen risico 2018

In 2008 heeft de overheid besloten dat iedere verzekerde van 18 jaar of ouder een verplicht eigen risico heeft. Voor 2018 is dit eigen risico bepaald op € 385,- per jaar. Dit houdt in dat u de eerste € 385,- aan medische kosten zelf betaalt. Dit geldt voor alle basisverzekeringen. Als u geen zorgkosten heeft, betaalt u niets. Het verplichte eigen risico geldt niet voor: 

  • Huisarts
  • Kraamzorg
  • Verloskundige zorg
  • Voorkeursmedicijnen (uniek bij VGZ)

Bereken uw premie

Lees ook:

Overstappen zorgverzekering
VGZ Ruime Keuze
VGZ Eigen Keuze