TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Kraamzorg aanvragen

Als u zwanger bent moet er een hoop geregeld worden. Kraamzorg moet al in de vierde maand van uw zwangerschap doorgegeven zijn aan de zorgverzekeraar. Dat maken we u zo makkelijk mogelijk: u zoekt een kraamzorginstelling uit in de Zorggids en belt uw keuze aan de VGZ Kraamzorglijn door. Zij regelen vervolgens uw inschrijving bij de kraamzorginstelling, die daarna contact met u opneemt voor de eerste afspraak.

Stap 1. Kraamzorginstelling kiezen

Zorgverzekeraar VGZ heeft verschillende kraamzorgorganisaties in Nederland gecontracteerd. Welke dat bij u in de buurt zijn kunt u vinden in de Vergelijk en Kies bij VGZ.

Stap 2. Vraag op tijd kraamzorg aan

Laat VGZ uiterlijk in de vierde maand van uw zwangerschap weten welke kraamzorgorganisatie uw voorkeur heeft. U kunt hiervoor het digitale aanvraagformulier gebruiken of bel met de VGZ Kraamzorglijn 0900 221 31 41 (€ 0,50 per gesprek). VGZ regelt uw inschrijving.

Kraampakket aanvragen

Heeft u de aanvullende verzekering Beter, Best of het Gezinspakket? Dan ontvangt u een gratis kraampakket van VGZ. Dit pakket kunt u eveneens aanvragen via de VGZ Kraamzorglijn.

Geen aanvullende zorgverzekering waar een gratis kraampakket inzit? Dan kunt u het online bestellen. De kosten zijn € 21,25 inclusief verzendkosten.

Bevallen

Heeft u al nagedacht waar u wilt gaan bevallen? Afhankelijk van uw (aanvullende) goedkope zorgverzekering gelden verschillende vergoedingen. Uw verloskundige of gynaecologe bespreekt de mogelijkheden met u. Om te weten welke vergoedingen er zijn, kijkt u op de pagina zwangerschap en bevalling.

Lees ook

Overstappen van zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie
Tips over uw zorgverzekering

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd