TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Wachtlijstbemiddeling bij uw zorgverzekering

Iedereen die bij VGZ verzekerd is heeft recht op gratis wachtlijstbemiddeling. Dit is hulp waarbij VGZ in veel gevallen een zorgaanbieder vindt waarbij u sneller terecht kunt. Hierdoor hoeft u dus minder lang te wachten op uw behandeling die hoort bij uw zorgbehoefte.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Moet u een behandeling ondergaan maar laat deze nog lang op zich wachten door een lange wachtlijst? Schakel dan de gratis wachtlijstbemiddeling van VGZ in. VGZ zoekt samen met u naar een andere zorgaanbieder die de behandeling ook uitvoert, maar die een minder lange wachttijd heeft. In 70% van de gevallen vindt VGZ een goed alternatief, waardoor u eerder geholpen kunt worden.

Uiteraard wordt er bij wachtlijstbemiddeling rekening gehouden met uw woonplaats. In overleg met u wordt er in uw regio gezocht of buiten uw regio. Wanneer u bereid bent om voor een snellere behandeling naar België of Duitsland te reizen, kan VGZ ook zoeken naar een snellere behandeling in het buitenland. Alles om u zo snel mogelijk de beste zorg te bieden.

Neem voor wachtlijstbemiddeling contact op met een VGZ zorgadviseur. Bel naar 088 - 131 16 11 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of whatsapp naar 06 - 83 54 18 70 (op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur). Wachtlijstbemiddeling en advies van een VGZ zorgadviseur is gratis.

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor de volgende zorg:

  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum.
  • Geestelijke Gezondheidszorg behandeling.
  • Een consult bij een medisch specialist.
  • Diverse onderzoeken.

Wanneer kunt u gebruik maken van wachtlijstbemiddeling?

Zorgaanbieders hebben met VGZ afgesproken om binnen de ‘Treeknorm’ zorg te bieden. Wanneer u niet binnen deze norm wordt geholpen, is er sprake van een te lange wachttijd. Vindt u de wachttijd te lang, ongeacht of u wel of niet binnen de ‘Treeknorm’ wordt geholpen? U kunt altijd gratis gebruik maken van wachtlijstbemiddeling.

Geneesmiddelen
Binnen 1 werkdag kunt u uw geneesmiddelen ophalen bij uw apotheek.

Huisarts
U kunt in 80% van de gevallen binnen 2 werkdagen terecht bij uw huisarts. De maximale wachttijd is 3 werkdagen. Voor spoedeisende hulp kunt u direct terecht.

Paramedisch hulpverlener
Binnen 1 week kunt u terecht bij uw paramedisch hulpverlener (bijvoorbeeld uw fysiotherapeut of logopedist).

Eerste gesprek ziekenhuis
U kunt in 80% van de gevallen binnen 3 weken terecht in het ziekenhuis voor een eerste gesprek. De maximale wachttijd is 4 weken. Voor spoedeisende hulp kunt u direct terecht.

Diagnose of indicatie
In 80% van de gevallen hebt u binnen 3 weken toegang tot zorgverlening om tot een indicatie of diagnose te komen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een medisch onderzoek. De maximale wachttijd is 4 weken.

Mondzorg
Binnen 3 weken kunt u terecht voor een eerste gesprek bij bijvoorbeeld uw tandarts of orthodontist. Binnen 3 weken kunt u terecht voor een behandeling. Bij spoedeisende mondzorg wordt u binnen één uur geholpen.

Polikliniek
In 80% van de gevallen kunt u binnen 4 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling op de polikliniek waarvoor geen opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 6 weken.

Opname ziekenhuis
In 80% van de gevallen kunt u binnen 5 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling waarvoor een opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 7 weken.

Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
Maximale wachttijd bij aanmelding: 4 weken.
Maximale wachttijd tussen aanmelding en beoordeling: 4 weken.
Maximale wachttijd tussen beoordeling en ambulante behandeling: 6 weken.
Maximale wachttijd tussen beoordeling en intramurale behandeling: 7 weken.

VGZ zorgverzekering met korting

Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd en krijgt u gratis wachtlijstbemiddeling van een zorgadviseur. UnitedConsumers biedt u tot 10% korting op de reguliere VGZ zorgverzekering. Zo bespaart u simpelweg iedere maand op uw vaste lasten, waardoor u meer geld overhoudt voor leukere dingen. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u direct aan

Lees ook

DigiD
Kraamzorg aanvragen