TopImage

Doorlopend voordeelzo geregeld

Wachtlijstbemiddeling bij uw zorgverzekering

Iedereen die bij VGZ verzekerd is heeft recht op gratis wachtlijstbemiddeling. Dit is hulp waarbij VGZ in veel gevallen een zorgaanbieder vindt waarbij u sneller terecht kunt. Hierdoor hoeft u dus minder lang te wachten op uw behandeling die hoort bij uw zorgbehoefte.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Moet u een behandeling ondergaan maar laat deze nog lang op zich wachten door een lange wachtlijst? Schakel dan de gratis wachtlijstbemiddeling van VGZ in. VGZ zoekt samen met u naar een andere zorgaanbieder die de behandeling ook uitvoert, maar die een minder lange wachttijd heeft. In 70% van de gevallen vindt VGZ een goed alternatief, waardoor u eerder geholpen kunt worden.

Uiteraard wordt er bij wachtlijstbemiddeling rekening gehouden met uw woonplaats. In overleg met u wordt er in uw regio gezocht of buiten uw regio. Wanneer u bereid bent om voor een snellere behandeling naar België of Duitsland te reizen, kan VGZ ook zoeken naar een snellere behandeling in het buitenland. Alles om u zo snel mogelijk de beste zorg te bieden.

Neem voor wachtlijstbemiddeling contact op met een VGZ zorgadviseur. Bel naar 088 - 131 16 11 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of whatsapp naar 06 - 83 54 18 70 (op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur). Wachtlijstbemiddeling en advies van een VGZ zorgadviseur is gratis.

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor de volgende zorg:

  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum.
  • Geestelijke Gezondheidszorg behandeling.
  • Een consult bij een medisch specialist.
  • Diverse onderzoeken.

Wanneer kunt u gebruik maken van wachtlijstbemiddeling?

Zorgaanbieders moeten binnen de afspraken van de ‘Treeknorm’ zorg bieden. Wanneer u niet binnen deze norm wordt geholpen, is er sprake van een lange wachttijd. Vindt u de wachttijd te lang, ongeacht of u wel of niet binnen de ‘Treeknorm’ wordt geholpen? U kunt altijd gratis gebruik maken van wachtlijstbemiddeling.

VGZ zorgverzekering met korting

Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd en krijgt u gratis wachtlijstbemiddeling van een zorgadviseur. UnitedConsumers biedt u tot 10% korting op de reguliere VGZ zorgverzekering. Zo bespaart u simpelweg iedere maand op uw vaste lasten, waardoor u meer geld overhoudt voor leukere dingen. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u direct aan

Lees ook

DigiD
Kraamzorg aanvragen

Al uw voordelen

  • Bespaar 10% op uw premie
  • Betrouwbare verzekeraar
  • Gratis overstapservice
  • Kies zelf uw huisarts
  • 14 dagen bedenktijd