Wachtlijstbemiddeling bij uw zorgverzekering

Iedereen die bij VGZ verzekerd is heeft recht op gratis wachtlijstbemiddeling. Dit is hulp waarbij VGZ in veel gevallen een zorgaanbieder vindt waarbij u sneller terecht kunt. Hierdoor hoeft u dus minder lang te wachten op uw behandeling die hoort bij uw zorgbehoefte.

Wat is wachtlijstbemiddeling?

Moet u een behandeling ondergaan maar laat deze nog lang op zich wachten door een lange wachtlijst? Schakel dan de gratis wachtlijstbemiddeling van VGZ in. VGZ zoekt samen met u naar een andere zorgaanbieder die de behandeling ook uitvoert, maar die een minder lange wachttijd heeft. In 70% van de gevallen vindt VGZ een goed alternatief, waardoor u eerder geholpen kunt worden.

Uiteraard wordt er bij wachtlijstbemiddeling rekening gehouden met uw woonplaats. In overleg met u wordt er in uw regio gezocht of buiten uw regio. Wanneer u bereid bent om voor een snellere behandeling naar België of Duitsland te reizen, kan VGZ ook zoeken naar een snellere behandeling in het buitenland. Alles om u zo snel mogelijk de beste zorg te bieden.

Neem voor wachtlijstbemiddeling contact op met een VGZ zorgadviseur. Bel naar 088 - 131 16 11 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur) of whatsapp naar 06 - 83 54 18 70 (op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur). Wachtlijstbemiddeling en advies van een VGZ zorgadviseur is gratis.

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor de volgende zorg:

  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum.
  • Geestelijke Gezondheidszorg behandeling.
  • Een consult bij een medisch specialist.
  • Diverse onderzoeken.

Wanneer kunt u gebruik maken van wachtlijstbemiddeling?

Zorgaanbieders hebben met VGZ afgesproken om binnen de ‘Treeknorm’ zorg te bieden. Wanneer u niet binnen deze norm wordt geholpen, is er sprake van een te lange wachttijd. Vindt u de wachttijd te lang, ongeacht of u wel of niet binnen de ‘Treeknorm’ wordt geholpen? U kunt altijd gratis gebruik maken van wachtlijstbemiddeling.

Geneesmiddelen
Binnen 1 werkdag kunt u uw geneesmiddelen ophalen bij uw apotheek.

Huisarts
U kunt in 80% van de gevallen binnen 2 werkdagen terecht bij uw huisarts. De maximale wachttijd is 3 werkdagen. Voor spoedeisende hulp kunt u direct terecht.

Paramedisch hulpverlener
Binnen 1 week kunt u terecht bij uw paramedisch hulpverlener (bijvoorbeeld uw fysiotherapeut of logopedist).

Eerste gesprek ziekenhuis
U kunt in 80% van de gevallen binnen 3 weken terecht in het ziekenhuis voor een eerste gesprek. De maximale wachttijd is 4 weken. Voor spoedeisende hulp kunt u direct terecht.

Diagnose of indicatie
In 80% van de gevallen hebt u binnen 3 weken toegang tot zorgverlening om tot een indicatie of diagnose te komen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een medisch onderzoek. De maximale wachttijd is 4 weken.

Mondzorg
Binnen 3 weken kunt u terecht voor een eerste gesprek bij bijvoorbeeld uw tandarts of orthodontist. Binnen 3 weken kunt u terecht voor een behandeling. Bij spoedeisende mondzorg wordt u binnen één uur geholpen.

Polikliniek
In 80% van de gevallen kunt u binnen 4 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling op de polikliniek waarvoor geen opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 6 weken.

Opname ziekenhuis
In 80% van de gevallen kunt u binnen 5 weken terecht in het ziekenhuis voor een behandeling waarvoor een opname in het ziekenhuis nodig is. De maximale wachttijd is 7 weken.

Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
Maximale wachttijd bij aanmelding: 4 weken.
Maximale wachttijd tussen aanmelding en beoordeling: 4 weken.
Maximale wachttijd tussen beoordeling en ambulante behandeling: 6 weken.
Maximale wachttijd tussen beoordeling en intramurale behandeling: 7 weken.

VGZ zorgverzekering met korting

Bij VGZ bent u uitstekend verzekerd en krijgt u gratis wachtlijstbemiddeling van een zorgadviseur. UnitedConsumers biedt u tot 10% korting op de reguliere VGZ zorgverzekering. Zo bespaart u simpelweg iedere maand op uw vaste lasten, waardoor u meer geld overhoudt voor leukere dingen. Geen gedoe, wel het voordeel.

Meld u direct aan