Cursus omgaan met dementie voor mantelzorgers

Wie plotseling de zorg voor een naaste of familielid met dementie op zich (moet) nemen, heeft vaak het gevoel dat alles nieuw is. Hoe ga je met veranderend gedrag om? Of stemmingswisselingen? Hoe kunt u nu beslissen over de situatie van degene die u verzorgt? Dit soort vragen kunnen de zorg voor iemand met dementie zwaar maken voor mantelzorgers. Om deze bijzondere groep te ondersteunen in hun werk vergoedt de VGZ zorgverzekering van ons ZorgCollectief de cursus DementieOnline al vanuit de basisverzekering.

DementieOnline

Het programma DementieOnline werd ontwikkeld door het Trimbos Instituut in samenwerking met Alzheimer Nederland en Stichting Geriant. In deze online cursus leert u in acht lessen veel over dementie en de omgang met dementerende naasten. Ook wordt vooral aandacht besteed aan u. Aan hoe u denkt, hoe u tijd maakt voor uzelf en zorgt dat u niet overbelast raakt door uw taak. U ontdekt dat veel mantelzorgers tegen dezelfde problemen en moeilijkheden aanlopen als u. Middels huiswerkopdrachten die u online verstuurt kunt u oefenen. Een online coach/psycholoog reageert op uw opdrachten. Niet met de rode pen, maar met persoonlijke tips en adviezen.

Wat levert de cursus u op?

Na deze cursus heeft u veel meer grip op de omgang met degene waar u voor zorgt. U kent uw eigen grenzen beter en weet hoe u ze moet bewaken. Hierdoor raakt u minder snel uit de running als mantelzorger. U weet de weg naar betreffende instanties –bijvoorbeeld de mantelzorgmakelaar- beter te vinden en bent beter in staat om beslissingen te nemen over de professionele zorg voor uw naaste.

Ook geschikt voor minder ervaren internetters!

Niet zo goed in internetten? Wees niet bang, de oudste deelnemer aan DementieOnline was 92. De cursus is speciaal ontwikkeld zodat hij voor iedereen toegankelijk is.

Uw zorgverzekering biedt meer vergoedingen

VGZ ondersteunt mantelzorgers intensief. Naast de vergoeding voor DementieOnline vindt u in alle aanvullende verzekeringen diverse vergoedingen voor mantelzorgers.