Zorgverzekering VGZ en Diabetes

In Nederland zijn naar schatting 1 miljoen diabeten. Naar schatting, want zo’n 250.000 mensen hebben op dit moment diabetes zonder dat ze het weten. Elke dag groeit de groep diabetici met 200 nieuwe patiënten. Alleen al in Nederland. Daarom reden voor VGZ en andere zorgverleners om de zorg voor diabetici slimmer te gaan regelen.

Bent u diabeet en heeft u een goedkope zorgverzekering van het UnitedConsumers ZorgCollectief? Dan kunt u profiteren van verschillende relevante vergoedingen.

Relevante vergoedingen VGZ zorgverzekering

In de aanvullende verzekeringen van VGZ zijn ruime vergoedingen opgenomen voor de volgende relevante zorgposten:

  • Brillen en lenzen
  • Preventieve zorg: volg een preventieve cursus.
  • Voetbehandelingen: kijk in het vergoedingenoverzicht
  • Ruime vergoeding fysiotherapie en andere beweegzorg
  • Dieetadvies: volledig vergoed als onderdeel van een zorgprogramma

De hoogte van deze vergoedingen verschilt per aanvullend pakket. Kijk voor de exacte vergoedingen op de website van VGZ.

Testmateriaal vergoed uit basisverzekering

Testmateriaal wordt door VGZ vergoed uit de basis zorgverzekering, mits u insuline-afhankelijk bent. Bent u bijvoorbeeld uitbehandeld met orale middelen en gaat u insuline proberen? U krijgt dan 100 teststrips en lancetten vergoed om te zien of insuline voor u werkt. Gaat u insuline gebruiken of gebruikt u het al? Dan worden alle testmaterialen vergoed.

Testmateriaal wat de huisarts of diabetesverpleegkundige gebruikt tijdens uw periodieke controle hoeft u niet zelf te betalen.

Bent u niet insuline afhankelijk? Dan krijgt u geen vergoeding voor testmaterialen. U krijgt wel korting op teststrips, lancetten en andere diabetes hulpmiddelen op de webshop van partners van VGZ.

VGZ Zorgprogramma voor diabetici

Jaarlijks groeit de groep diabetes patiënten in ons land met ruim 71.000. Daarom wordt diabetes zorg door VGZ slimmer en beter georganiseerd. Eén van de manieren om dat te doen is door het contracteren van zorggroepen. Een zorggroep voor diabetici bestaat uit een huisarts, diëtist, oogarts, fysiotherapeut en andere zorgverleners. Door goed met elkaar te communiceren over de patiënt wordt de zorg beter. U wordt beter in de gaten gehouden en dubbele onderzoeken komen minder voor. Op zoek naar een zorggroep bij u in de buurt? Raadpleeg de VGZ Vergelijk en Kies.