Zorgverzekering VGZ en uw hart

U heeft een druk leven en wilt graag voor uw eigen gezondheid zorgen, maar heeft daar niet altijd tijd voor. Een gevaarlijke levensstijl die regelmatig hart- en vaatziekten veroorzaakt. Voor degene die wel wat aan bewegen en een gezonde levensstijl wil doen maakt zorgverzekeraar VGZ het zo makkelijk mogelijk.

Heeft u een goedkope zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? Dan kunt u gebruik maken van verschillende relevante vergoedingen.

Stoppen met roken in de basisverzekering

Een belangrijke veroorzaker van hart- en vaatziekten is roken. Het stoppen met roken programma zit in de basis zorgverzekering. Het programma houdt een combinatie van nicotine vervangende middelen (pleisters, kauwgom e.d.) en een stopcoach in. Zo’n stopcoach adviseert u op persoonlijke wijze. Hij of zij kijkt wat u nodig heeft om te kunnen stoppen en geeft u handige tips.

Zorgen voor uzelf

Voor alles wat u op eigen kracht wilt of moet doen heeft VGZ de website Eigen Gezondheid gemaakt. Deze staat boordevol informatie over een gezonde levensstijl om hart- en vaatziekten te helpen voorkomen. Ook kunt u via deze website 24/7 vragen stellen aan experts. Zoals bijvoorbeeld een cardiologie verpleegkundige, die u alles kan vertellen over hartproblemen.

Online dieetcoach

Via Eigen Gezondheid vindt u ook de Online Dieetcoach van VGZ. Dit programma begint bij het achterhalen van uw BMI (Body Mass Index) en leert u vervolgens stapje voor stapje beter kennen. U krijgt tips, schema’s en lijstjes die u helpen met diëten.