Zorgverzekering VGZ op reis

U gaat op vakantie en neemt mee? Waarschijnlijk denkt u niet direct aan uw zorgverzekering als u aan vakantie denkt. Maar wie goed voorbereid op reis gaat en weet wat hij moet doen als het nodig is, bespaart veel ongemak en extra kosten. Bovendien, als  het even kan wilt u zo snel mogelijk weer van uw vakantie genieten.

Uw goedkope zorgverzekering via het UnitedConsumers ZorgCollectief? Dan helpen wij u graag met plannen.

Voordat u op reis gaat

Vaccinaties

Heeft u vaccinaties nodig voor uw bestemming? Dat kunt u nakijken op de website van de GGD. Vanuit de aanvullende verzekering worden vaccinaties vergoed.

Voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is fijn, maar wat moet u dan voorbereiden? Op de website van de ANWB leest u alle tips voor uw bestemming. U vindt er onder andere reiswoordenboeken, informatie over eten en drinken en vakantiechecklists.

Europese Gezondheidskaart: EHIC en E111

Voor zorg in Europa heeft u uw EHIC pas nodig. Deze Europese Gezondheidskaart krijgt u gratis van uw verzekeraar. In sommige landen geldt de EHIC niet en gebruikt u het E111 formulier. Op de website van VGZ kunt u zien wat er voor uw bestemming geldt.

Uw zorgverzekering goed geregeld?

Werelddekking

U bent met de basisverzekering wereldwijd voor spoedeisende zorg verzekerd tot de Nederlandse tarieven. Met een aanvullende of reisverzekering bent u ook tot boven marktconforme tarieven verzekerd en wordt repatriëring ook meeverzekerd.

Mocht er iets gebeuren…

VGZ Alarmcentrale

Neem in geval van spoed(opname) zo snel mogelijk contact op met VGZ Alarmcentrale: +31 (0)40 297 55 50, bereikbaar 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Zij vertellen u wat u moet doen en zorgen dat alles in orde komt.

Andere zorgsituaties

Lees ook

Tips over uw zorgverzekering
Overstappen zorgverzekering
VGZ informatie per zorgsituatie