Steunpunten Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg is een landelijke vereniging die mensen ondersteunt die mantelzorg bieden aan iemand in hun omgeving. U kunt met al uw vragen omtrent mantelzorg bij het terecht. De Steunpunten Mantelzorg vindt u overal in Nederland. Ook bij u in de buurt.

Activiteiten Steunpunt Mantelzorg

Het Steunpunt Mantelzorg kent het zorglandschap in uw regio. Zij kunnen u op weg helpen als u met een zorgvraag zit. Daardoor staat u sneller aan het juiste loket. Ook kunt u er terecht voor advies en hulp voor uw werk als mantelzorger. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert ook regelmatig cursussen die u helpen om meer handigheid te krijgen in uiteenlopende zaken die bij mantelzorg komen kijken.

Één van de belangrijkste zorgen om mantelzorgers is dat zij mentaal overbelast kunnen raken. Omdat mantelzorgers van elkaar weten hoe zwaar de taak kan zijn, organiseert het Steunpunt Mantelzorg bij u in de buurt ook lotgenotencontact. Op deze dagen delen mantelzorgers verhalen, zorgen en tips met elkaar.

Moet ik voor Steunpunt Mantelzorg betalen?

Het Steunpunt Mantelzorg is kosteloos te benaderen voor al uw vragen omtrent mantelzorg. Vaak zullen zij u op weg helpen met advies, en u tips geven hoe u zelf verder kunt met uw vraag. Zij verwijzen u bijvoorbeeld naar een mantelzorgmakelaar. Deze komt dan vaak wel voor uw eigen rekening.

Verzekerden met een UnitedConsumers goedkope zorgverzekering vinden in hun aanvullende pakket (m.u.v. Jong Pakket) wel vergoedingen voor de mantelzorgmakelaar.